Rozemarijn gehaktballen in tomatensaus
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-06-2010
Deze gehaktballetjes zijn binnen een half uur klaar, makkelijker kan niet toch?
Ingrediënten 4 personen
600 g rundergehakt20 ml zonnebloemolie
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
2 t komijn poeder
2 t koriander poeder
zout
peper
1 blik tomaten, fijn
1 rozemarijn takje ze naalden, fijn
200 ml rode wijn
fijn peterselie voor garnering
Bereidingswijze
1. Fruit ui en knoflook in olie tot zacht. Schep ui en knoflook uit pan en laat iets afkoelen.
2. Meng door gehakt de ui/knoflook/mengsel, komijn, koriander, zout en peper.
3. Maak van gehakt golfbal grote gehaktballetjes.
4. Doen in de pan waarin de uien en knoflook was de rode wijn, tomaten en rozemarijn en breng aan kook.
5. Laat even doorkoken.
6. Doen gehaktballen in een ovenschaal en verdeel tomatensaus erover.
7. Doen aluminiumfolie over schaal en bak voor 20 min. of tot gaar bij 200 graden C.
8. Garneer met peterselie.
Serveertip
Eet er boeren brood met boter en groene sla bij of aardappelpuree met doperwten.
Laatste reacties
Hi Deonart, ik heb dit recept van jou meegenomen. Lijkt mij heel lekker! Bedankt ja! Groetjes, Rens