1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Garnalen
  5. Gebakken garnalen met ananas

Gebakken garnalen met ananas

Door: heeryn

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-06-2010

Ingrediënten 2 personen


250 gr rauwe garnalen
200 gr ananas
50 gr zeekraal
2 lenteuitjes (fijngesneden)
½ rode pepertje (fijngesneden)
Wokolie
Soya saus
Peterselie


Gebakken garnalen met ananas
Gebakken garnalen met ananas

Bitter, zoet en zout verenigd in een eenvoudig en pittig gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In twee bakpannen 1 el wokolie verhitten. Op een zacht vuur de zeekraal langzaam aanbakken en op op hoger vuur in de tweede pan lenteuitje en rode pepersnippers een paar minuten aanbakken. De ananas toevoegen en het vuur wat hoger zetten zodat het vocht uit de ananas gaat carameliseren. Als de ananas wat bruin wordt deze bij de zeekraal voegen en rustig op laten staan. Opnieuw een el wokolie in de pan verhitten en hierin in korte tijd de garnalen bakken onder toevoeging van 1-2 el soya saus. Zeekraal en ananas op een bord schikken en de garnalen erop leggen. Afmaken met een toefje peterselie.



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heeryn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top