1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Taart
  5. Mediterrane taart

Mediterrane taart

Door: planco

  • Mediterraan, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-06-2010

Ingrediënten 4 personen


Parmezaanse kaas geraspt
zongedroogde tomaatjes
100 g kaasblokjes
1 rode ui in ringen
200 g broccoliroosjes
1 paprika in stukjes
150 ml droge witte wijn
5 eieren losgeklopt
1 in plakjes gesneden courgette
1 in plakjes gesneden aubergine
3 eetlepels olijfolie
250 g rundergehakt
250 g bloem
2 theelepels bakpoeder


Mediterrane taart
Mediterrane taart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175ºC.
Doe wat olijfolie in een pan en braad het gehakt rul.
Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in.
Meng met een garde het vocht door de bloem.

Bereidingswijze

Roer alle groenten, beide soorten kaas, het gehakt en de olijfolie door het beslag.
Schep het beslag in een ingevette cakevorm met een doorsnede van 22 cm.
Laat de taart in 60 minuten in de voorverwarmde oven gaar worden.

Serveertip

Serveer de taart met een frisse salade.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top