Cakebeslag
- 60-120 min.
Lekkerste cake van de wereld!
Ingrediënten 6 personen
200 g boter200 g kristalsuiker
Mespunt zout
4 eieren
200 g bloem of zelfrijzend bakmeel
Boter en bloem voor de vorm
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 545,55 kcal |
Koolhydraten | 58,62 g |
Eiwitten | 7,98 g |
Vetten | 30,86 g |
Benodigdheden
Mixer
Cakevorm
Garde
Schaaltjes/bakjes
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 175 °C (heteluchtoven 160 °C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif hem met bloem; klop hem op het werkvlak om te veel bloem eruit te schudden.
2.Klop de boter met de suiker en het zout met de gardes van een elektrische mixer tot een witte, schuimige massa (in ca. 10 minuten).
3.Breek de eieren een voor een in een kommetje en meng ze door de massa; voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Klop niet te lang, omdat de cake daardoor een schuimige bovenlaag zal krijgen.
4.Zeef de bloem of het bakmeel boven het boter-eimengsel en spatel deze met een metalen lepel of garde luchtig door.
5.Laat het beslag in de voorbereide vorm glijden en strijk de bovenkant met een spatel glad: strijk hem naar de zijkanten iets omhoog om te zorgen dat de bovenkant na het bakken recht is.
Zet de cake op het rooster iets onder het midden van de oven en bak hem 1 – 1½ uur gaar en goudbruin. Open de ovendeur het eerste halfuur niet om instorten van het gebak te voorkomen.
6.Controleer na 1 uur of de cake gaar is: een in het midden gestoken breinaald (of grote satéstokje) moet er schoon uitkomen. Laat hem als dat niet he geval is nog even in de oven staan.
7.Schakel de oven uit en laat de cake nog 5 minuten staan.
Neem hem uit de oven en stort hem op een rooster. Laat hem afkoelen. Zet na een uurtje de vorm weer omgekeerd over de cake heen zodat de korst niet uitdroogt
Bron
boek: LEER KOKEN MET CAS SPIJKERS