1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse chocoladetaart

Italiaanse chocoladetaart

  • Italiaans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-06-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gram chocola (met hoog cacaogehalte)
400 gram suiker
200 gram boter
6 stuk(s) eieren
4 eetlepel(s) bloem
2 stuk(s) vanillestokjes
1 pakje(s) room
150 gram witte chocola
1 flesje(s) baileys
1 bakje(s) mascarpone



Italiaanse chocoladetaart
Italiaanse chocoladetaart

Voor de echte chocoholic!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 140 graden.

Smelt 200 gram chocola au bain-marie met 100 gram boter. Klop 3 eidooiers los met 200 gram suiker en een vanillestokje en voeg dit aan het chocolademengsel toe.

Klop eiwit tot een wolkje en meng door het chocolademengsel. Voeg 2 lepels bloem toe.

Besmeer de springvorm en doe het beslag erin. Zet in de oven voor 40 minuten. Als de taart dreigt aan te bakken doe je er een stukje zilverfolie erover.

Herhaal dit alles nog een keer zodat je twee chocoladetaarten krijgt.

Meng de mascarpone naar smaak met de baileys en zet dit in de koelkast.

Zodra de taarten afgekoeld zijn, besmeer je de onderste taart met het mascarpone/ baileys mengsel. Plaats de tweede taart erbovenop. Smelt 100 gram donkere chocola au bain-marie en doe hier een beetje room erbij. Besmeer de zijkant van de chocoladetaart hiermee. Smelt 150 gram witte chocola au bain Marie en besmeer de bovenkant van de taart hiermee en smullen maar…….

Bron

Wie is de chef?



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top