1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Kletskop
  5. Homemade citroenyoghurt ijs met een kletskop

Homemade citroenyoghurt ijs met een kletskop

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2010

Ingrediënten 4 personen


6 stuk(s) Citroenen
6 eetlepel(s) Slagroom
175 gram Geleisuiker
2 eetlepel(s) Creme fraiche
200 milliliter Volle yoghurt
150 gram Patent bloem
100 gram Roomboter
300 gram Basterdsuiker
100 gram Gemalen amandelen
1 snufje(s) Kaneel



Homemade citroenyoghurt ijs met een kletskop
Homemade citroenyoghurt ijs met een kletskop

Lekker fris citroenijs met een klassiek koekje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor het ijs:
Zorg dat je pan minstens 20 a 24 uur in de vriezer gestaan heft. Haal grof van 3 a 4 citroenen de schil af. Hoeft niet precies als het meeste witte er maar af is. Doe de geschilde citroenen in de sapcentrife en zorg dat je 200 ml sap van de citroenen krijgt. Klop de slagroom stijf met ongeveer 75 gram suiker erbij. voeg met een houten lepel de crème fraise toe en de yoghurt en roer dit voorzichtig door elkaar. Doe als laatste de citroensap en suiker erbij. Klop dit met de mixer nog een goed zodat je kleine luchtbelletjes ziet verschijnen op de bovenkant van je mengel. Doe je mengsel in je ijspan en zorg dat je iedere 10 minuten even roert. Na ongeveer 30 minten is je ijs klaar! Als je je ijs leuk wilt serveren kun je 4 citroenen uithollen en daar je ijs in serveren. Doe dit wel een dag van te voren em leg de citroenen ook in de vriezer, want anders is de schil te zacht voor het ijs!

Kletskoppen:
Doe je amandelen in de keukenmachine en hak ze klein. Weeg nu de amandelen af enzorg dat je 100 gram hebt. Verwarm je boter even een paar seconden op in de magnetron zodat het heel erg zacht is, of zelfs licht gesmolten is. Doe je boter, de suiker in een kom en meng dit goed door elkaar. Doe er daarna de bloem doorheen, de amandelen en wat kaneel zodat je een soort van `kruimels` krijgt. Nu voeg je beetje bij beetje water toe zodat je een massa krijgt die je aan elkaar kunt plakken(balletjes van kunt maken) en die je makkelijk kunt plat drukken. Zorg dat het mengsel niet `te nat` wordt. Leg bakpapier op je bakplaat en maak kleine balletjes van het deeg, leg deze op de bakplaat en druk ze plat. Leg zee en stukje uit elkaar want door de warmte loopt het deeg wat uit en als je ze te dicht op elkaar legt krijg je een grote plaat met kletskop! Bak de kletskoppen af in een oven op 180 graden zo`n 15 a 20 minuten.


Bron

Wie is de chef?



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top