Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gestoomde vis met zwartebonen

Gestoomde vis met zwartebonen

Door: deonart

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2010

Ingrediënten 3 personen


500 g kabeljauw
1 e medium dry sherry
1+ half e gezouten zwarte bonen, koop bij toko
half prei, alleen witte gedeelte
2 teentjes knoflook, fijn
2 cm gemberwortel, fijn
1 plakje ham van 5 mm dik, in dunne reepjes gesneden
half tot 1 t sambal of rode peper heel fijn gesneden
2 e olie
2 e sojasaus


Verder heb je nodig


Stoom rekje met wok
of bamboe stoommand


Stomen is het gaarmaken van gerechten boven hete stoom. In China gebruikt men hiervoor de wok met een stoomrekje met een deksel voor wok. Stomen word toegepast bij vis, groenten, kip, vlees en om deegwaren in gaar te stomen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Week zwarte bonen in lauw water voor een half uur en spoel ze goed af erna in een zeef.
2. Wrijf vis aan beiden kanten in met sherry.
3. Meng alle ingrediënten.
4. Het stoomrekje in wok leggen en wok vullen met water tot 3 cm onder stoomrekje.
5. Breng water aan kook.
6. Leg vis in hitte bestendige schaal en verdeel soja/mengsel over vis.
7. Plaats vis op stoom rekje of in bamboe mand en stoom voor 15 min. met deksel op wok.

Serveertip

Warm eten en een wortelsalade met mie, past er goed bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top