1. Home
  2. Recepten
  3. Reuzengamba met bloemkoolmousseline, rode ui, kappertjes en

Reuzengamba met bloemkoolmousseline, rode ui, kappertjes en

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-06-2010

Ingrediënten 4 personen


* 4 reuzengamba`s
* 1 kleine bloemkool
* 100 g boter
* 2 rode uien
* 2 eetlepels kappertjes
* 6 takjes verse tijm
* 1 teentje knoflook
* sap van 1 citroen
* zwarte peper van de molen
* zeezout
* nootmuskaat
* 3 eetlepels olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze gaar in kokend gezouten water gedurende ongeveer 20 minuten. Ze moeten zacht zijn.
2 Doe de bloemkool in een vergiet en laat ze uitstomen op een zacht vuurtje. Mix de bloemkool samen met de boter (in kleine blokjes) in een blender of foodprocessor.
3 Breng de bloemkoolmousseline op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4 Pel de rode uien en snijd ze in fi jne reepjes. Laat de uien aanstoven op een zacht vuurtje in olijfolie tot ze glazig zijn en leg er vervolgens de gamba`s bij. Zet nu het vuur wat hoger en bak de gamba`s langs beide kanten. Voeg de verse tijm, kappertjes en geperste teentje look toe en laat alles kort aanbakken.
5 Blus met het citroensap, laat even uitkoken en neem vervolgens de pan van het vuur. Bedek de pan met aluminiumfolie.
6 Verdeel de bloemkoolmousseline over de borden en schik er telkens een gamba bij. Lepel de garnituur over de bloemkoolmousseline en dien warm op.

Bron

Uit Ambiance.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top