Lamsbout op de bbq

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2010
  • Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

  • Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

  • Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

  • Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

  • Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

    Lamsbout op de bbq

Een origineel recept om een ganse lamsbout op de BBQ te bereiden. Door het ontbenen en openklappen van het vlees krijg je een stuk dat overal ongeveer even dik is en dus gelijkmatig gaart.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
olijfolie
de schil van 1/4 citroen (bio)
de schil van 1/4 sinaasappel (bio)
12 teentjes look
6 gedroogde laurierblaadjes
6 takjes thijm
sherry
peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

enkele dagen voordien:
snij de citroenschil en de sinaasappelschil in repen.
leg op in ruim olijfolie
6 uur voordien:
ontbeen de lamsbout en klap open.
maak kleine inkepingen in het vlees en vul deze beurtelings met een lookteentje met laurier of een lookteentje met thijm.
leg de lamsbout in een ovenschotel en overgiet met een half deel van de voorbereide olijfolie en een half deel sherry
laat 6 uur marineren

Bereidingswijze

Bak de lamsbout langs beide kanten op de BBQ.
regelmatig omdraaien en bestrijken met de marinade.
afkruiden met peper.

Serveertip

Snij de lamsbout in plakken en dien op met couscous.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten