Vurig bbq kip
- Canadees,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-06-2010
Een heerlijk extra pittig bbq recept dat brengt iedereen in de WK sfeer!
Ingrediënten 6 personen
- 6 to 8 halve kipfilet (borstvlees)
- 2 El. Lemoen sap
- 1 1/2 El. Cacao poeder
- 1 1/2 El. Verse gehakte Jalopeno pepers (lees opmerking)
- 2 El. Komijn poeder
- 1 Tl. Chillie poeder
- 1 Tl. Suiker (bruin)
- 3/4 Tl. Kaneel
- 3/4 Tl. Zout
- Scheutje Ketjap Manis
Opmerking: latex handschoen aan doen bij het verwerken van jalopeno, zaadjes verwijderen. Vermijd contact met ogen!
Benodigdheden
Mes, schaal, staaf mixer, latex handschoenen,bbqVoorbereiding
Kip in schaal leggen.
De volgende 9 ingredienten in een beker doen en met de staafmixer pureren.
Voeg dit aan de kip toe en alle stukken goed bedekken en in de koelkast voor 4-6 uren plaatsen.
Ga de kip af en toe even wat omroeren zodat de marinade goed bedekt blijft.
Bereidingswijze
De ingevette BBQ voorverwarmen (medium hot).
Plaats hierop de kip en bbq het voor 8 minuten of zo. (mag niet meer rose in het midden zijn)
Bron
CC Edm. & aangepast
Serveertip
Snij even wat sinaas plakjes of citroen plakjes en bbq mee met de kip tot dat het wat bruine kantjes eraan krijgt. Serveer met kip en (Teriyaki) rijst, gemegde groente.
Snij een mango in stukjes en serveer met de kip.
Serveer de kip met bbq aardappels met groente.
Serveer in opgesneden stukjes met een hot dip saus.
Serveer met "Holle Bolle Spinazie Dip"
Laatste reacties
Dank je voor dit recept Karina
Heerlijk .. niet op de BBQ gedaan, maar de kleur was prachtig en de smaak lekker, en het restant gemixt met Thaise rijst voor een snelle maaltijd deze week ..
Hoi Dirk Je vurige kip gemaakt. Was toch wel een beetje huiverig voor de cacaopoeder, dat heb ik dus gehalveerd. Het smaakte geweldig. Volgende x de hele hoeveelheid cacao. Hiep Hiep Hoera de zon schijnt hier al 2 dagen. Groetjes Micky
Hoi!Neem je recept mee.Wil ik eens gaan proberen,al is het alleen al maar voor de marinade. Wil deze ook gebruiken voor tofu.Laat je nog iets weten.
Ook deze neem ik van je mee .. helaas zit het weer nog niet mee voor een BBQ, maar dat zal wel goed komen!
Hoi Dirk. Ik ben toch een beetje huiverig om cacaopoeder te gebruiken, maar als het mooi weer is gaan we het a.s. zondag proberen. Je hoort wel hoe het smaakte. Gr. Micky
Dirk, deze recept is een absoluut topper!!! Heb het vanavond gegeten, ik kon niet langer wachten, want ik was zo benieuwd hoe de combinatie cacao/kaneel in een vlees marinade zouden smaken. Heel goed gezien hoor![br] Groetjes Deon
Hoi Dirk,heb nog nooit cacao poeder in een marinade gebruikt, ben benieuwd! a.s. zaterdag na de wedstrijd nederland-japan gaan we barbecuen en deze kip zal er ook bij zijn. Bedankt
Heel apart recept! Bedankt Dirk. Ik zal mijn eigen ingemaakte rode pepers gebruiken, die zijn ook lekker super pittig.
Hoi Dirk Je kiprecept meegenomen. Bedankt groetjes Micky