Bbq yakitori met opties
- Japans, Borrelhapje
- 30-60 min.
Yakitori is vlug en gemakkelijk om te maken. Heeft verschillende ingredienten opties en kan ook gebruikt worden als een bijgerecht (Sukiyaki)
Ingrediënten 8 personen
500 gr. Kipfilet of kipdij (zonder vel)
60 Ml. Sake (Japanse wijn)(of droge sherry)
60 Ml. Marin (rijst wijn)
125 Ml. Soja saus
60 Ml. Honing
1 knoflookteentje (fijn)
6 cm geraspte gember
Optie: 1 1/2 Tl. Sambal Oelek
Optie: Klijne prei, rode & groene paprika
Teriyaki saus
8 geweekte sate stokjes.
Benodigdheden
Schaal, mes, aluminium folie,sate stokjes.
Voorbereiding
Kip in blokjes snijden 1 1/2 X 1 1/2 cm. en in schaal plaatsen.
Marinade van de volgende 6 ingredienten maken. (optie met de sambal).
Vermeng marinade met de kip stukjes in de schaal en zet deze bedekt in de koelkast voor 4-6 uren.
Bereidingswijze
Snijd paprika en kleine prei in stukjes van 1 1/2 cm lang of zo. Week de Sate stokjes voor 20-30 min. in water. BBQ wat invetten en voorverwarmen (hoge stand).
Rijg het vlees en de groente (groente is een optie en niet nodig, maar smaakt wel lekker) om de beurt op de stokjes.
Bedek het eind van de stokjes met aluminium folie om het te beschermen tegen verbranden.
BBQ voor 2-3 minuten per kant. (maak zeker dat het gaar is maar niet uit droogd)
Of 5 minuten per kant onder de oven grill.(Klaar als het wat verbrande puntjes eraan heeft)
Nu het gerecht met (warme) Teriyaki saus bedekken.
Even wat sesam zaadjes erop strooien en het is klaar!
Serveertip
Variaties:
Roll balletjes van kip gehakt.
Roll balletjes van rund en varkens gehakt.
I.p.v. prei, stukje ui gebruiken.
Originele recept is zonder groente.
Serveer met een drankje op het terras op een hete zomerdag!