2 sauzen voor kebab of shoarma broodtjes
- Multi-cultureel, Saus/dressing
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-06-2010
Misschien maak jij af en toe eigen shoarma of kebab broodjes. Dan passen deze 2 sauzen er ideaal bij.
Ingrediënten
VOOR TOMATENSAUSJEtomaat zonder pitten, in heel kleine blokjes gesneden
ui, heel fijn gesneden
tomatenketchup
sambal
Meng alle ingrediënten.
VOOR KNOFLOOKSAUSJE
knoflook uit pers
mayonaise
yoghurt
peterselie, heel fijn
Meng alle ingrediënten.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 208,75 kcal |
Koolhydraten | 13,80 g |
Eiwitten | 2,91 g |
Vetten | 14,96 g |
Bereidingswijze
Opbouw van shoarma of kebab boordje
1. Maak pitabroodje warm en snij open aan ene kant.
2. Doen er een gemengde salade van ijsbergsla reepjes, rode kool reepjes en reepjes wortel boven op het vlees.
3. Verdeel tomatensaus over ene helft van broodje en knoflooksaus over andere helft van broodje.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Deze sausjes kan natuurlijk ook heel goed bij ander gegrilde soorten vlees gegeten worden.
Laatste reacties
heerlijke sausjes. je kunt ze met in alle soorten broodjes eten. ook bv een eenvoudige boerenboterham met lekkere oude kaas en sla.dat vind ik zo lekker. bedankt voor het recept.
Lekker deze sausjes,ik ben vooral gek op de tomatensaus. groetjes Alie