Thaise driegroentencurry
- Thais, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
3 groenten, 3 citrusvarianten erin (sereh, limoenblaadjes, limoensap), een goede currypaste: dit is heerlijk en ik zou hem elke week kunnen maken! Supergezond, zo tover je van een bloemkool een topper.
Ingrediënten 4 personen
2 el pindaolie1 grote sjalot, gehakt
3 el red currypaste (Oxo of Mae Ploy)
1 blik kokosmelk
200 ml water
1 groentebouillon tablet
1 stengel sereh
4 limoenblaadjes, in reepjes
3 el koriandersteeltjes, fijn gesneden
1 bloemkool, alleen de kleine roosjes
2 el groene peperkorrels
1 el oestersaus
sap van 1/2 limoen
1 el bruine of rietsuiker
200 ml kokosroom
4 el gemalen kokos
1 rode paprika, in 1 cm blokjes
1 hand fijne sperzieboontjes , in stukken
3 el thaise basilicum (horapa)
een handvol verse korianderblaadjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 524,72 kcal |
Koolhydraten | 28,03 g |
Eiwitten | 8,91 g |
Vetten | 40,40 g |
Bereidingswijze
Verwarm de sjalot en de currypaste op middelhoog vuur , 5 minuten.
Voeg de kokosmelk, bouillon tablet en water toe, laat zachtjes 5 minuten koken.
Erbij: gesneden citroengras, limoenblad en de bloemkool. Laat 30-40minuten zachtjes pruttelen tot dat de bloemkool wat zachter is.
Doe dan het limoensap erbij, 1 el oestersaus, de peperkorrels, suiker, kokosroom, kokosrasp, boontjes, toe en laat nog 10 minuten pruttelen
Vlak voor serveren: fijngehakte koriander, thaise basilicum erover.
Serveertip
Als je die mooie groene Romanesco gebruikt ipv bloemkool, ziet hij de curry er helemaal schitterend uit.