Thaise driegroentencurry

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Thaise driegroentencurry

    Thaise driegroentencurry

    Thaise driegroentencurry

3 groenten, 3 citrusvarianten erin (sereh, limoenblaadjes, limoensap), een goede currypaste: dit is heerlijk en ik zou hem elke week kunnen maken! Supergezond, zo tover je van een bloemkool een topper.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el pindaolie
1 grote sjalot, gehakt
3 el red currypaste (Oxo of Mae Ploy)
1 blik kokosmelk
200 ml water
1 groentebouillon tablet
1 stengel sereh
4 limoenblaadjes, in reepjes
3 el koriandersteeltjes, fijn gesneden
1 bloemkool, alleen de kleine roosjes
2 el groene peperkorrels
1 el oestersaus
sap van 1/2 limoen
1 el bruine of rietsuiker
200 ml kokosroom
4 el gemalen kokos
1 rode paprika, in 1 cm blokjes
1 hand fijne sperzieboontjes , in stukken
3 el thaise basilicum (horapa)
een handvol verse korianderblaadjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 524,72 kcal
Koolhydraten 28,03 g
Eiwitten 8,91 g
Vetten 40,40 g

Bereidingswijze

Verwarm de sjalot en de currypaste op middelhoog vuur , 5 minuten.

Voeg de kokosmelk, bouillon tablet en water toe, laat zachtjes 5 minuten koken.
Erbij: gesneden citroengras, limoenblad en de bloemkool. Laat 30-40minuten zachtjes pruttelen tot dat de bloemkool wat zachter is.
Doe dan het limoensap erbij, 1 el oestersaus, de peperkorrels, suiker, kokosroom, kokosrasp, boontjes, toe en laat nog 10 minuten pruttelen
Vlak voor serveren: fijngehakte koriander, thaise basilicum erover.

Serveertip

Als je die mooie groene Romanesco gebruikt ipv bloemkool, ziet hij de curry er helemaal schitterend uit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chipotle avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten