Mexicaanse vleesspies met advocadosalade

  • Mexicaans,
  • 20-30 min.
  • Mexicaanse vleesspies met advocadosalade

    Mexicaanse vleesspies met advocadosalade

    Mexicaanse vleesspies met advocadosalade

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eetl. zonnebloemolie
1/2 theel. chilipoeder of paprikapoeder
1/2 theel. knoflookpoeder
peper en zout
300 g blokjes varkenshaas of fricandeau
150 g grote champignons
4 sjalotjes
4 laurierblaadjes
voor de avocadosalade:
1 theel. citroenrasp
1 eetl. citroensap
1 theel. bruine suiker
2 eetl. olijfolie
2 avocados
1 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ

Voorbereiding

Meng de olie met chilipoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Schep deze marinade door de blokjes vlees met de schoongemaakte champignons, gepelde gehalveerde sjalotjes en laurierblaadjes. Laat dit 15 minuten intrekken. Meng voor de salade citroenrasp, citroensap, bruine suiker en olijfolie. Halveer de avocados, schil ze, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in dunne partjes. Schep de dressing erover. Rijg de vleesblokjes, afgewisseld met champignons, sjalotjes en een laurierblaadje aan 2 spiezen.

Bereidingswijze

Leg de vleespennen op de barbecue, onder een warme grill of in een hete koekenpan, ca. 15 minuten. Draai ze regelmatig om. Bedruip ze met de overgebleven marinade. Serveer ze met de avocadosalade en bij rijst.

Wie liever geen vlees wil, vervangt dit door vis als zeeduivel, zalm of kabeljauw.

Bron

internet

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten