Bananenpoffertjes met honing
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1/2 pak poffertjesmix3,5 dl koud water
1 ei
2 eetl. zonnebloemolie
1 theel. kaneelpoeder
2 bananen
heldere honing
Benodigdheden
poffertjespanVoorbereiding
Roer de poffertjesmix en het water tot een glad beslag en voeg er het ei, de zonnebloemolie en de kaneelpoeder aan toe. Snijd de banaan in plakjes. Verwarm de poffertjespan
Bereidingswijze
Giet een dun laagje beslag in de holletjes, leg er plakjes banaan op en dek deze af met een laagje beslag. Bak de poffertjes eerst aan de onderkant bruin en keer ze daarna met een vork of een prikker.
Maak eens anijspoffertjes door in plaats van kaneel 2 eetl. gestampte muisjes aan het beslag toe te voegen. Bak hartige poffertjes door 100 g fijngesneden salami aan het beslag toe te voegen. Als u geen poffertjespan heeft kunt u van het beslag minipannenkoekjes bakken in de koekenpan. Poffertjesbeslag met zelfrijzend bakmeel wordt op dezelfde manier gemaakt als flensjes en pannenkoekenbeslag.
Bron
boodschappen
Serveertip
Serveer ze met de honing.