Heerlijke kip Enchiladas

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2010
  • Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

  • Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

  • Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

  • Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

  • Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

  • Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

  • Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

    Heerlijke kip Enchiladas

Het is echt niet ingewikkeld.
Maar ik heb een uitgebreide beschrijving erbij gedaan.
Met foto`s.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, gesnipperd (ongeveer een beker)
Plantaardige olie - druivenpit-of olijfolie
2 kleine teentjes knoflook, gehakt
Een 750 gr tomaten uit blik, bij voorkeur vuur geroosterd als je het kan
krijgen
2 eetlepels rode chilipoeder
1 theelepel suiker
1 / 2 kop kopje water
12 maïs tortillas
Druivenpit olie, pinda-olie of canola-olie - een hoog rookpunt plantaardige
olie
2-3 kopjes gekookte kip, gemalen of gehakt
Zout
2 kopjes geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Bereid de saus.
Verwarm in een grote koekepan de olie en bak de uien op matig vuur glazig,
een paar minuten.
Bak de knoflook een minuut mee.
Terwijl de uien bakken, pureer de tomaten in blik in een blender. Voeg de
tomaten bij de uien en knoflook.
Laat een paar minuten sudderen. .
voeg de chilipoeder, een theelepel per keer, proef na elke toevoeging, tot
je het gewenste niveau van warmte en chili hebt.
Voor ons is dat ongeveer 2 eetlepels. Maar het hangt af van je smaak en hoe
sterk de chilipoeder is dat u gebruikt.

Voeg een theelepel suiker indien nodig om te bezuinigen op het zuur van de
tomaten.
U wilt meer van de smaak van de chili en minder van de tomaten voor deze
saus.
Laat de saus sudderen, verdunnen met water als de saus te dik wordt.. Haal
van het vuur.

Meng 1 / 4 kop van de saus met de gekookte kip, en een 1 / 4 kop van de
kaas.
Bestrooi met een beetje zout. Zet opzij.
Bereid de tortillas. Er zijn 2 manieren om de tortillas voor te bereiden

Eerst de traditionele manier. Verhit een pan op hoog vuur.
Voeg een theelepel olie (hoge rookpunt olie zoals hierboven aangegeven,
maken we gebruik druivenpit-olie) op de vacht van de pan.
Dompel een tortilla in de saus te bedekken met de saus de aan beide
kanten.
Leg de tortilla in de pan en verwarm gedurende een paar seconden, totdat de
tortilla luchtbellen begint te tonen.
Draai hem een keer om.. Zet opzij op een bord.
Herhaal met de rest van tortillas.

Voor een laag vetgehalte mijn moeders methode van verwarmen van de
tortillas, plaatst ze een kleine hoeveelheid olie in de koekenpan op laag
in de pan.
Voeg een tortilla, draai hem om zijn andere kant.
Voeg dan een andere tortilla op de top van de eerste om te genieten van een
aantal van de overtollige olie.
Flip hen beiden door elkaar en voeg nog een tortilla.
Het idee is om de tortillas warm te maken en hen te verzwakken met de
minimale hoeveelheid olie.
Als de tortillas zacht en verwarmd, verwijder ze dan met een papieren
handdoek .
Als u vindt dat u behoefte aan meer olie in de pan, voeg het toe.
Met deze methode krijg je geen smaak geïnfundeerd de chili in de
tortillas.
Het is een kwestie van voorkeur.
Ik verkies de eerste methode, overtollige olie of niet, want het heeft een
veel rijker en pittiger smaak.

Monteer de enchiladas. Gebruik een ovenschaal.
Plaats een paar lepels van het kipmengsel in het midden van een tortilla en
rol het op.
Plaats in de ovenschaal en herhaal tot alle dozijn van je tortillas netjes
in rijen in de schotel.
Bedek de tortillas rollen met de saus.
Bestrooi met de resterende geraspte kaas.

Breng in de oven en bak gedurende 10 minuten, of tot de kaas is gesmolten

Bron

http://www.simplyrecipes.com

Serveertip

Serveer met dungesneden ijsbergsla die is gekruid met azijn en zout (geen
olie), guacamole of avocado plakjes en zure room.
Garneer met koriander.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kookclub2006 avatar
kookclub2006 07-06-2010

super dank je Willeke. Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten