Chutney van cranberry, peer en gember
- Internationaal, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-06-2010
Homemade chutney, daar kan echt niets tegenop. Maak deze chutney 2 weken van te voren dan is de smaak goed ontwikkeld. Voor een turboversie moet je uiterlijk 6 uur van tevoren starten. Lekker bij wild of pate, maar ook op een broodje (geiten)kaas.
Bereidingswijze
Breng de azijn met de gember, ui, het kaneelstokje, citroen- en sinaasappelrasp en pepertje aan de kook en laat 10 minuten koken.
Voeg de cranberrys, peer, bruine suiker en rozijnen toe. Laat 30 min. zachtjes koken. Verwijder het kaneelstokje en het pepertje en breng op smaak met peper en zout.
Vul 4 schone (uitgekookte) jampotten (bij elkaar ca. 800 ml inhoud) met de hete chutney. Sluit de potten goed af, keer ze en laat de chutney zo afkoelen. De chutney blijft in de koelkast zeker 14 dagen goed.
Bron
Delicious
Serveertip
Als ik wat over heb en niet binnen 14 dagen gebruik vries ik het in totdat ik het weer nodig heb.
Laatste reacties
Klinkt goed, neem ik mee. Bedankt!
Hallo, als het in de jampotjes zit kan men het dan niet langer dan 14 dagen bewaren? Ik heb nog nooit chutney gemaakt maar als ik jam maak bewaart deze zich zeker wel een jaar in goed schoongemaakte en goed afgesloten potjes.
Hallo Margrit, Dit lijkt me heerlijk! Op het moment ontbreekt even de tijd, maar ik ga dit zeker maken. Bedankt. Groetjes, Jos