1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Loempiaatje van grote garnaal, gember en avocado

Loempiaatje van grote garnaal, gember en avocado

  • Fusion, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-05-2010

Ingrediënten 6 personen


voor het loempiaatje
6 grote garnalen (staarten)
1/2 teen knoflook
6 plakjes gember in zoetzuur (Japans, shoga amazu)
10 druppels citroensap
3 druppels sesamolie
zout en peper
3 vellen fillodeeg, gehalveerd
1 losgeklopt eiwit
1 el sesamzaadjes(eventueel een combi van zwarte en witte, want dat staat extra leuk)
6 satéprikkers

voor de avocadodip
1/2 rijpe avocado
mespuntje kerrie
1 flinke tl crème fraîche
10 druppels citroensap
zout en peper


Verder heb je nodig


Satéprikkers, vochtige theedoek


Knutselen met fillodeeg.

Het filllodeeg wordt om een satéprikker tot vlaggetje gevouwen. Het vlaggetje zet je in een mooi glaasje, eventueel verzwaard met bijvoorbeeld zeezout zodat het niet omvalt. Te lastig, maak er dan gewoon mini-loempiaatjes van. Dit mondvermaakje werd door één van de andere deelnemers van de workshop in Librijes Atelier gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het fillodeeg ontdooien en zorg dat het niet uitdroogt door het onder een vochtige theedoek te leggen.
Pel en hak de garnalen met een mes tot tartaar(niet helemaal fijn)
Meng de garnalentartaar met geperst 1/2 teen knoflook, citroensap, zout, peper en sesamolie.

Bereidingswijze

Leg een rechthoekig vel fillodeeg op een werkblad en leg hierop een hoopje tartaar. Leg op de tartaar een plakje gember.
Vouw het geheel op tot een loempiaatje, om de bovenkant van een satéprikker heen, zodat je een vlaggetje krijgt.
Bestrijk 1 kant van het loempiaatje met eiwit en bestrooi met sesamzaad.
Vorm zo 6 vlaggetjes. Zet tot gebruik in de koelkast.

Verhit het frituurvet.
Pel ondertussen voor de dip de avocado. Prak het vruchtvlees samen met een mespuntje kerrie, citroensap, crème fraîche, zout en peper tot een glad mengsel. Doe de dip over in een mooi kommetje.
Frituur de loempiaatjes zo rechtop mogelijk (stokjes uit het frituurvet houden), zodat de stokjes schoon blijven. Laat de loempiaatjes uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Zet de "vlaggetjes" rechtop in een glaasje en serveer met de avocadodip.
Garneer eventueel met wat verse koriander.

Bron

Librije`s Atelier



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top