Enchiladas lekker recept !!

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2010

Een opmerking over de tortillas. De maïs tortillas moet worden afgezwakt
voordat ze worden gerold en gebakken in de pan.
Frituren ze zachtjes in een beetje olie verbetert de smaak van de
tortillas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Druivenpit olie (of pindas of canola-olie)
12 maïs tortillas
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 kop Salsa (Mild voorbereid salsa of Maak je eigen met gekookte of
ingeblikte tomaten, geroosterde groene chilipepers, uien, koriander, olie en
azijn.
Gebruik geen salsa, bereid met verse, rauwe tomaten voor dit gerecht.)
3 eetlepels tomatenpuree
1 kopje water
1 kop geplette tomaten uit blik (bij voorkeur vuur geroosterd)
Olijfolie
1 pond kaas, cheddar of Longhorn milde of een milde gele kaas, geraspt
Een handvol koriander
1 kopje zure room
Halve krop ijsbergsla
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereidingswijze


In een grote koekenpan op hoog vuur voeg 3 eetlepels van de druivenpit
olie.
Voeg een tortilla in de pan.
Bak voor 2-3 seconden, til de tortilla met een spatel, voeg een andere
tortilla eronder.
Bak voor 2-3 seconden, lift weer, zowel tortillas, en voeg een andere
tortilla eronder.
Herhaal het proces met alle tortillas, het toevoegen van een beetje meer
olie indien nodig.
Op deze manier kun je bruinen en verzachten de tortillas zonder veel vet.
Als de tortillas een beetje bruin zijn, verwijderen uit de pan, een voor
een ,om uit te rusten op een papieren handdoek, die elk overtollig vet
absorbeert.
Fruit de gesnipperde ui en knoflook .Voeg 1 kopje salsa. Los 3 eetlepels
tomatenpuree in 1 kopje water, voeg toe aan de pan.
Voeg 1 kopje geroosterde tomaten in blik toe. Als de saus smaakt ook
azijn, en voeg een theelepel suiker toe.
Doe een beetje olijfolie op de onderkant van een grote braadpan
Neem een tortilla, cover 2 / 3 van het geheel lichtjes met de gesnipperde
kaas, vervolgens opgerold en de tortilla in de pan plaatsen.
Ga door tot alle tortillas zijn gevuld en opgerold. Voeg saus aan de
bovenkant van de tortillas in de pan de pan.
Zorg ervoor dat alles is bedekt met de saus. Zo niet, voeg een beetje water
toe.
Bedek het geheel met de rest van de geraspte kaas.
Zet de pan in de oven gedurende 10 minuten of totdat de kaas smelt.

Bron

Elise Bauer

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 01-06-2010

Enchiladas vind ik heel lekker. Ik neem dit recept mee. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten