Gebakken courgette met Gruyere
- 0-10 min.
- Geplaatst op 30-05-2010
Ingrediënten
Courgette 1 pond (ongeveer 4 kleine courgettes of 1 grote), in plakjes van 1/ 4 tot 1 / 2 inch dikke plakken (als het werken met een grote courgette,
snijd in de lengte doormidden eerst)
1-2 eetlepels druivenpitolie of canola-olie
1 / 2 ui, gesneden
1 teentje knoflook, gehakt
2 eetlepels gehakte verse dragon (of gedroogde 1 / 2 theelepel)
1 / 4 kop gehakte verse basilicum (of 1 theelepel gedroogd)
2 gram Gruyere Zwitserse kaas (kan andere Zwitserse kaas plaatsvervanger),
in dunne plakjes gesneden
Zout en peper
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote Sauteer pan op vrij hoog vuur.
Bedek de bodem van de pan met de olie, het toevoegen van meer indien nodig.
Als de pan heet is, voeg de courgette en uien.
Verspreid langs de bodem van het pannetje.
Bak al snel op hoog vuur, onder regelmatig roeren, totdat alle stukjes
courgette een beetje bruin zijn , ten minste aan de ene kant (ongeveer 2
minuten).
Bestrooi met zout en peper tijdens het bakken.
Halverwege , voeg de knoflook en de kruiden toe.
Als er sprake is van het vasthouden aan de pan, voeg een beetje meer olie
toe.
Haal de pan van het vuur.
Plaats plakjes kaas over de courgette in een enkele laag.
Dek de pan af.
Laten we gaan zitten voor een paar minuten tot de kaas smelten.
Bron
Elise Bauer
Serveertip
Leg de courgette op een schaal.
Dien meteen op.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties