Gebakken courgette met Gruyere

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-05-2010
  • Gebakken courgette met Gruyere

    Gebakken courgette met Gruyere

    Gebakken courgette met Gruyere

  • Gebakken courgette met Gruyere

    Gebakken courgette met Gruyere

    Gebakken courgette met Gruyere

  • Gebakken courgette met Gruyere

    Gebakken courgette met Gruyere

    Gebakken courgette met Gruyere

  • Gebakken courgette met Gruyere

    Gebakken courgette met Gruyere

    Gebakken courgette met Gruyere

Deel dit recept

Ingrediënten
Courgette 1 pond (ongeveer 4 kleine courgettes of 1 grote), in plakjes van 1
/ 4 tot 1 / 2 inch dikke plakken (als het werken met een grote courgette,
snijd in de lengte doormidden eerst)
1-2 eetlepels druivenpitolie of canola-olie
1 / 2 ui, gesneden
1 teentje knoflook, gehakt
2 eetlepels gehakte verse dragon (of gedroogde 1 / 2 theelepel)
1 / 4 kop gehakte verse basilicum (of 1 theelepel gedroogd)
2 gram Gruyere Zwitserse kaas (kan andere Zwitserse kaas plaatsvervanger),
in dunne plakjes gesneden
Zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote Sauteer pan op vrij hoog vuur.
Bedek de bodem van de pan met de olie, het toevoegen van meer indien nodig.
Als de pan heet is, voeg de courgette en uien.
Verspreid langs de bodem van het pannetje.
Bak al snel op hoog vuur, onder regelmatig roeren, totdat alle stukjes
courgette een beetje bruin zijn , ten minste aan de ene kant (ongeveer 2
minuten).
Bestrooi met zout en peper tijdens het bakken.
Halverwege , voeg de knoflook en de kruiden toe.
Als er sprake is van het vasthouden aan de pan, voeg een beetje meer olie
toe.

Haal de pan van het vuur.
Plaats plakjes kaas over de courgette in een enkele laag.
Dek de pan af.
Laten we gaan zitten voor een paar minuten tot de kaas smelten.

Bron

Elise Bauer

Serveertip

Leg de courgette op een schaal.
Dien meteen op.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten