Sandwiches 2

  • Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-05-2010
  • Sandwiches 2

    Sandwiches 2

    Sandwiches 2

Deel dit recept

Ingrediënten
Italiaanse Salamisandwich
4 volkoren boterhammen
25 gr kruidenboter
1 tomaat
1 kleine ui
1/4 groene paprika
2 augurken
4 eetlepels bbq saus
8 plakjes salami
2 blaadjes sla

Franse sandwich met brie
1 stokbrood
150 gr roombrie
1 tomaat
stukje komkommer
sandwichspread
sla

Engelse theesandwichers
8 witte boterhammen
boter
tuinkers
6 dunne plakjes komkommer
zout, peper
bieslook
plakjes ham

Deense sandwiches met rosbief
4 volkoren boterhammen
mayonaise
blikje asperges
1 hardgekookt ei
sla
rosbief
zout,peper
peterselie

Zalmsandwiches met veldsla
8 volkoren boterhammen
4 el tomatenketchup
1 sjalotje
veldsla
zalmsalade
fijgehakte peterselie

Boerensandwich
2 volkoren boterhammen
boter
2 plakjes ontbijtspek
1 ei
1 el geraspte oude kaas
1/2 tl fijngehakte peterselie
peper

Clubsandwich
3 witte boterhammen
4 plakjes ontbijtspek
boter
sla
1 tomaat
3 plakjes kipfilet met tuinkruiden
1/2 el mayonaise
6 plakjes komkommer
peper
4 cocktailprikkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Italiaanse Salamisandwich
Besmeer de boterhammen dun met kruidenboter. Snijd de tomaat, ui, paprika en augurken in kleine stukjes en meng ze met de bbq-saus. Beleg 2 boterhammen met sla, salami en de tomaat-paprikasalade. Leg er een boterham op en snijd schuin doormidden.

Franse sandwich met brie
Leg het stokbrood 5 minuten in een voorverwarmde over (200C). Snijd de brie, tomaat en komkommer in 8 plakjes. Snijd het warme stokbrood in 4 stukken, snijd ze open en besmeer ze met sandwichspread. Beleg het stokbrood met sla, brie, komkommer en tomaat.

Engelse theesandwiches
Snijd de korsten van de boterhammen en besmeer ze met boter. Beleg een boterham met komkommer, bieslook een zout en peper.
Beleg een andere boterham met ham en tuinkers. Leg er boterham op en schuin doorsnijden.

Deense sandwiches met rosbief
Besmeer de boterhammen dun met mayonaise. Snijd het ei in 8 partjes. Laat de asperges uitlekken. Beleg de boterhammen met sla, rosbief, snufje zout en peper, asperges en ei. Garneer met een toefje mayonaise en peterselie.

Zalmsandwiches met veldsla
Besmeer de boterhammen met tomatenketchup. Snijd het sjalotje in smalle ringen. Beleg 4 boterhammen met veldsla, zalmsalade, sjalotringetjes en peterselie. Leg de andere boterhammen erop en snijd doormidden.
(voor eigen gemaakte zalmsalade: prak een half blikje zalm met 2 el mayonaise, een gesnipperd sjalotje en een tl fijngehakte dille)

Boerensandwich
Besmeer de boterhammen met boter. Bak de plakjes spek zachtjes uit. Breek het ei boven het spek en prik de dooier kapot. Bak het ei tot het gestold is, strooi dan de kaas erover en laat hem smelten. Bestrooi het ei met peterselie en een beetje peper, leg het ei op een boterham. Dek af met de andere boterham en snijd doormidden.

Clubsandwich
Rooster het brood, bak het spek lichtbruin en knapperig, was en droog de sla, snijd de tomaat in plakjes. Besmeer de boterhammen met boter, leg op de 1e snee kipfilet, bestrijk het vlees met mayonaise, dek af met komkommer, 1 blaadje sla en de 2e snee.
Bestrijk deze snee brood met mayonaise, leg hierop tomaat met peper bestrooid, het spek, blaadje sla en de 3e boterham. Snijd de sandwich 2 keer schuin door en steek in elke driehoek een prikker.

Bron

Kookboekje Zomerse Sandwiches

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten