Chocoladesoesjes (10 stuks)

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-05-2010
  • Chocoladesoesjes (10 stuks)

    Chocoladesoesjes (10 stuks)

    Chocoladesoesjes (10 stuks)

Komt er onverwacht bezoek dan heb je maar weinig ingredienten nodig om een lekkere traktatie bij de koffie te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
50 gr bloem
40 gr boter
Beetje zout
80 cc water
2 eieren
2 dl slagroom
1 el candarel
25 gr pure chocolade
25 cc kookroom light
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het water met boter en zout aan de kook brengen. De eieren in een kommetje doen en even goed los kloppen. Als boter gesmolten is pannetje van het vuur halen en de bloem in een keer erbij doen en goed doorroeren totdat vocht en meel van de zijkant en bodem van de pan loslaat. Beetje bij beetje het ei toevoegen. Pas een volgend scheutje ei erbij doen als het vorige helemaal is opgenomen. Overdoen in spuitzak of apparaatje en toefjes op een bakplaat (met bakmat of bakpapier bekleed) spuiten. In een oven van 220°C gedurende 15 minuten bakken. Na de baktijd de oven een paar minuten open zetten en de soesjes langzaam laten afkoelen. Na vijf minuten de soesjes op een rooster buiten de oven zetten.
Slagroom en candarel (of suiker) opkloppen. Soesjes vullen. De chocolade breken en samen met de kookroom in een schaaltje voor 20 sec. in de magnetron koken (vol vermogen, 750W). Goed doorroeren en zo warm mogelijk de soesjes met bovenkant in de chocolade dopen. Laten afkoelen zodat de chocolade hard kan worden, eventueel in de koelkast.

Bron

Beetje uit kookboeken, beetje van internet, beetje van mezelf. Zeg maar een multi smultie

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sterredag avatar
sterredag 01-04-2019

Ik vind dit wel een heel onduidelijk recept. "vul de soesjes" #hoedan ? Dit recept is precies hetzelfde als op een andere website. Video doet het hier ook niet. Jammer hoor.

sau avatar
sau 28-11-2012

Heb het precies volgens het recept en de video gedaan, maar als ik het op de bakplaat spuit, zakt het in tot een plat rondje. Heb het er weer afgeschraapt en meer meel bij gedaan, en heb nu kabouterbroodjes. PS: op de video staat de oven op 225 graden, in het recept moet het 220 zijn?

riavanbeek1 avatar
riavanbeek1 22-11-2012

Hahaha, dat onverwachte bezoek gaat echt geen uur zitten wachten tot ze bij de koffie een tijf toefje of een lekker soepje krijgen. Al met al een bloemrijk plezier dit te lezen. (psst, even onder ons: zonder een goed recept kan ik er ook niets van bakken, hoor)

Bcool avatar
Bcool 15-11-2012

Hier ook alleen maar vla en ja ik heb de aangegeven hoeveelheden gebruikt. Nou vond ik hier http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=21411 de opmerking dat je na het toevoegen van de bloem het nog wat moet verwarmen waardoor er minder vocht over blijft. Misschien dat Heeryn het meer verhit waardoor het vocht meer verdampt. Morgen ga ik een multi smultie maken met een beetje extra internet in de hoop dat het dan wel lukt. ;-)

thom4subs avatar
thom4subs 26-08-2012

Al die berichten over niet tijve toefjes, vwb de hoeveelheid water, er staat 80cc en dat staat gelijk aan 80ml. Zit daar misschien het probleem?

heeryn avatar
heeryn 09-08-2012

Het deeg hoort helemaal niet stijf te zijn! Had je aan de hoeveelheden gehouden en het resultaat was beter geweest. Door het toevoegen van meer bloem maak je het deeg te zwaar om te rijzen en krijg je idd broodjes.

cynths avatar
cynths 09-08-2012

Het leek een super makkelijk en heerlijk recept. Maar de verhoudingen kloppen echt niet. Het deeg wordt absoluut niet stijf. Ik heb er veel meer bloem bij moeten doen om ze enigszins stijf te krijgen, maar eenmaal uit de oven leken het meer op taaie broodjes dan lekkere soepjes. HELP!

road-runnerr avatar
road-runnerr 09-04-2012

Het zijn bij mij mislukte muffins geworden die ruiken naar soesjes..heb nu geprobeerd om de slagroom er in te spuiten alleen lukt dat niet. Hoe krijg je ze stevig, en hol? We leggen er nu een lepel slagroom bovenop en daar doe ik de chocoladesaus eroverheen

road-runnerr avatar
road-runnerr 08-04-2012

Hoi, ik ben ook bezig met het maken van soesjes voor de paasbrunch van morgen alleen zakken ze ook inelkaar. En bloem helpt idd niet. Eieren M. Heb ze nu in muffin vormpjes in de oven geplaatst... Hopen dat het lukt!

timothyb avatar
timothyb 30-03-2012

@PM123, welke maat eieren gebruik je? Ik gebruikte normaal maat L of XL maar hierdoor mislukte het bij ook, nu ik maat M gebruik lukt het gewoon en blijven de toefjes stijf

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten