Cajun ham

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Cajun ham

    Cajun ham

    Cajun ham

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 dl. witte port
2 dl. appelsap
100 gr. bruine suiker
1/2 tl. gemalen kruidnagel
100 gr. rozijnen
2 mandarijnen in partjes
2-3 el. allesbinder
2 geschilde appels
1 el. citroensap
4 dikke plakken gegrilde ham a 100 gr.
1 el. cajunkruiden
2 el. boter
1/2 tl. koek-speculaas kruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de port met het appelsap aan de kook.
Voeg bruine suiker, kruidnagel en koekkruiden toe en laat dit 20 min. op laag vuur inkoken.
Voeg rozijnen en mandarijnpartjes aan het mengsel toe.
Bind het mengsel met allesbinder.
Snijd de appels in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Voeg de appel toe aan de saus.
Bestrooi de plakken ham met de cajunkruiden. Bak de ham aan beiden kanten licht bruin.

Bron

onbekend

Serveertip

Serveer de ham met daarop de vruchtensaus.
Bevat p.p.
442 kcal.
21 gr. eiwit
12 gr. vet
60 gr. khd.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antpe avatar
antpe

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten