Cajun ham
- Braziliaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
1/2 dl. witte port2 dl. appelsap
100 gr. bruine suiker
1/2 tl. gemalen kruidnagel
100 gr. rozijnen
2 mandarijnen in partjes
2-3 el. allesbinder
2 geschilde appels
1 el. citroensap
4 dikke plakken gegrilde ham a 100 gr.
1 el. cajunkruiden
2 el. boter
1/2 tl. koek-speculaas kruiden
Bereidingswijze
Breng de port met het appelsap aan de kook.
Voeg bruine suiker, kruidnagel en koekkruiden toe en laat dit 20 min. op laag vuur inkoken.
Voeg rozijnen en mandarijnpartjes aan het mengsel toe.
Bind het mengsel met allesbinder.
Snijd de appels in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Voeg de appel toe aan de saus.
Bestrooi de plakken ham met de cajunkruiden. Bak de ham aan beiden kanten licht bruin.
Bron
onbekend
Serveertip
Serveer de ham met daarop de vruchtensaus.
Bevat p.p.
442 kcal.
21 gr. eiwit
12 gr. vet
60 gr. khd.