Augurken inmaken

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-05-2010

Deel dit recept

Ingrediënten
Augurken, inmaakkruiden, azijn, suiker, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Weckpotten. pan.

Voorbereiding

Was en schrob de augurken goed schoon. Bestrooi ze rijkelijk met zout en laat ze 24 uur in een bak, op een donkere koele plaats (de kelder) liggen. Het vocht wordt eruit getrokken en de schil wordt daardoor harder.

Bereidingswijze

De volgende dag. Je hebt nu fris, fraai groen ogende augurken. Mooi om te zien. Giet het vocht weg. Dep de augurken droog.

Breng in een grote pan water en soda aan de kook en doe hier in de schone potten en deksels. Zo worden deze ontsmet. (De pan zal niet alles kunnen bevatten, dus bijvullen, al naar gelang de hoeveelheid in te maken augurken.)de potten goed naspoelen en bijvoorkeur omgekeerd op een schone doek uit laten lekken.

Warm in een pannetje de azijn met suiker: 1 liter azijn en 125 gram rietsuiker. Roer het tot de suiker is opgelost. Laat de vloeistof zachtjes koken.

vul de potten met auguren en verdeel de kruiden. Vul de potten af met de hete vloeistof. Minstens tot de augurken onder staan, maar zo vol mogelijk is beter, ingeval een augurk gaat drijven. Minstens drie weken wegzetten op een koele donkere plek. Goed ingemaakte augurken zijn lang houdbaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten