1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mosterdsoep
  5. Romige mosterdsoep met spek

Romige mosterdsoep met spek

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2010

Ingrediënten 5 personen


1 l Kippenbouillon
60 gr boter
30 gr(+/-) bloem
200 ml creme fraiche
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel Dijon mosterd
2 eidooiers
75 ml kookroom
Peper en zout
150 gram spekjes


Verder heb je nodig


2 pannen
garde
schaal


Romige mosterdsoep met spek
Romige mosterdsoep met spek

Heerlijk romige mosterdsoep met spekjes of zalm reepjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de kippenbouillon aan de kook. Klop 2 eidooiers los. Bak de spekjes.

Bereidingswijze

Verhit 60 gr boter in een pan en roer, als deze gesmolten is, de bloem er doorheen. Voeg nu de kippenbouillon en 2 dl creme fraiche toe. Roer dit tot het één geheel wordt. Voeg nu 1 eetlepel dijon mosterd en 1 eetlepel grove mosterd toe. Goed doorroeren. Daarna 75 ml kookroom toevoegen en weer goed doorroeren. De 2 losgeklopte eidooiers toevoegen en als allerlaatste de spekjes. Niet meer laten koken! Maar wel nog even goed doorroeren.
Peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip

Eventueel nog wat lente ui toevoegen om af te garneren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldo19


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldo19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top