1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lintpasta met tonijn en spinazie;visspies en foccicia

Lintpasta met tonijn en spinazie;visspies en foccicia

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2010

Ingrediënten 3 personen


Pak lintpasta
18 stukjes stevige witvis in sjaslickgroote
Pp 6 partygarnalen
1-2 teentjes knoflook
18 stukjes katenspek (door de helft)
18 stukjes gele paparika (beetje voorbakken in sjaslickgroote)
2 rode uien in sjaslickstukken; beetje voorbakken
250 cc melk (voor de saus)
2 blikjes tonijn op water(Aldi)
Half pak bladspinazie (ruim pond a 1,5 vers kort roerbakken) en laat uitlekken
Pakje tagiatellasaus (kant en klaar)
Italiaans stokbrood (Focasia)(voorverpakt supermarkt)


Verder heb je nodig


Oven


Italiaans stokbrood

Focacia gekruid zie recept

Focacia gekruid zie recept
Lintpasta met tonijn en spinazie;visspies en foccicia
Lintpasta met tonijn en spinazie;visspies en foccicia
Visspies

Zie recept

Zie recept

De heerlijkste Italiaanse pasta die ik ooit heb gehad, de Foccacia kun je ook vooraf eten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marineer de partygarnalen (of eandere garnalen) zoals jij het lekker vindt;
Bijv. in olie met zout, citroenpeper scheutje citroen ;dragon en kervel en knoflook geperst laat 30 min. Intrekken
(Marineer ook evt. witvis 30 min.)
Bak paprika en rode ui stukken even beetgaar voor.
Omwikkel elk stukje witvis met stukje katenspek en bak de witvis (wel peper en zout als je niet marineert) 3 min even aan
Italiaans brood afbakken maar korter bakken dan vlg. aanwijzing; en maak papje van olijfolie, geperste knoflook evt. een kruid
Neem satéstokjes voor de visspiesen en rijg een garnaal, stuk ui, stuk paprika, stuk witvis aan de stokken ;

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar en maak de tagiatellasaus als op de verpakking.;snijd het gebakken Italiaanse brood in schuine plakken en smeer in met papje bestooi brood met Grana padano kaas en bak plakken 6 min. Af in de oven (min. 0f 6 op 180-200 C)
Bak als de pasta bijna gaar het brood in de oven staat, de visspiesen verder gaar.
Strooi de afgegoten pasta even in de koekepan voeg de tonijn uit blik en de spinazie toe en roerbak nog heel even tot alles warm is en bestrooi evt. met Grana padano.
Dien pasta-visspiesen-saus en de sneden brood apart op.

Serveertip

Lijkt moeilijk maar als je deze volgorde aanhoud komt het goed; eet smakelijk
Lekker wit wijntje en rustig tafelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingewieringa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingewieringa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top