BIRYANI UIT NATAL (Zuid-Afrika)

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • BIRYANI UIT NATAL (Zuid-Afrika)

    BIRYANI UIT NATAL (Zuid-Afrika)

    BIRYANI UIT NATAL (Zuid-Afrika)

  • BIRYANI UIT NATAL (Zuid-Afrika)

    BIRYANI UIT NATAL (Zuid-Afrika)

    BIRYANI UIT NATAL (Zuid-Afrika)

Natal is een provincie in Zuid-Afrika en daar woont het meeste Indiërs van Zuid-Afrika. Deze gerecht is door de mensen meegenomen uit India en het ging zijn eigen leven leiden met beschikbare ingrediënten en kruiderij in ZA.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1+1/2 kg kippen delen, met zout ingewreven
4 hard gekookte eieren, in dikke plakjes
6 uien, in dunne halve ringen
6 aardappelen, in blokjes
300 g bijna gaar met zout gekookt rijst
125 g rode linzen
150 g grof gesneden tomaten uit blik met sap, met zout en peper op smaak gebracht.
1 t cayennepeper
75 ml citroensap
135 ml olie
1 vol t koriander poeder
5 cm pijpkaneel, verbrokkeld
2 laurierbladeren, verscheurd
5 kardemom zaden
1/2 t komijnzaad
1 volle t geelwortel
4 teentjes knoflook, fijn
3 cm verse gember, geraspt
zout
zwarte peper
1/2 t saffraan (eerst in droge pannetje geroosterd, dan verkruimeld en in in warme melk geweekt)
kippenbouillon (zoveel dat stoofpan voor helft onderstaan)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Braad uien goed bruin in olie en haal uit pan. Zout uien na.
2. Braad aardappel blokjes goudbruin van kleur. Zout aardappel blokjes na.
3. Haal met schuimspaan de blokjes uit pan en laat goed uitlekken op keukenpapier.
4. Kook linzen half gaar in 500 ml zout water en lek uit in zeef.
5. Meng linzen en uien door rijst.
6. Meng kip met kruiden en specerijen en citroensap en laat 2-3 uur staan.
7. Doen 1 e olie in een grote stoofpan.
8. Doen helft van aardappelen op bodem van pan, en dan helft van kip erover, dan tomaten en rijst mengsel.
9. Verdeel plakken ei erover.
10. Herhaal dit met afsluitend bovenop rijst en linzen mengsel.
11. Meng saffraan papje met bouillon en verdeel dit over stoofgerecht.
12. Stoof dan Biryani op heel zacht voor voor 90 min. of tot kip gaar is. Voeg wat water bij als dreig te droog te raken, maar meng dit niet door.

Bron

Recept uit Zuid-Afrika

Serveertip

Schept verticaal lagen Biryani op borden. En serveer met Atjar of Chutney

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten