Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bloemkool
  6. Tartaartje van krab en bloemkool met kwarteleitje

Tartaartje van krab en bloemkool met kwarteleitje

Door: ElVerhage

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2010

Ingrediënten 10 personen


250 gr. bloemkool
100 gr. krabvlees (kingkrab is het lekkerst)
10 gr. gedroogde tuinkruiden (of pak iets meer verse)
50 gr. mayonaise
10 gr. citroensap
zout & peper naar smaak
20 gr. (vloeibare) boter
10 st. verse kwarteleitjes
50 gr. geraspte Old Amsterdam
wat fijngeknipte bieslook als garnering


Verder heb je nodig


Bakpapier
Steekringen


Heerlijk feestelijk en smaakvol voorgerechtje, maar ook superlekker in de zomer.
En vooral: gemakkelijk om te maken!

Voor de video die Pim Haaksman van het Smulweb Kookcollege heeft gemaakt van het recept:
http://www.smulweb.tv/417/video/old-amsterdam-krab

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de bloemkool heel fijn (zodat het mooi kan mengen met het krabvlees) en blancheer deze in gezouten water.
Verdeel op het bakpapier de geraspte Old Amsterdam in tien plakjes (zodat je een soort koekjes krijgt) en bak deze op zon 100C tot ze gesmolten en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen voor ze van het papier te halen.

Bereidingswijze

Meng het krabvlees samen met de tuinkruiden, mayonaise en het citroensap door de bloemkool. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verhit de boter en bak hierin de kwarteleitjes. Let op: deze eitjes hebben een stug vliesje onder de schil, snijd eerst met een scherp mesje de bovenkant eraf, alvorens ze voorzichtig in de pan te gieten. Als je een Poffertjespan tot je beschikking hebt, werkt dit nog beter.
Zet de ringen op de kletskoppen en schep hier de tartaar in.
Druk het geheel voorzichtig aan, haal de ringen weg en leg de kwarteleitjes erop.
Garneer alles met wat zeezout en de fijne bieslook.

Serveertip

Als je niet aan vers krabvlees kunt komen, is surimi geen slecht alternatief (omdat je het vlees toch niet puur eet) en een stuk voordeliger!

Wijntip: Michel Torino, Sauvignon Blanc.

Bron

Onbekende receptenkaart



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ElVerhage
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top