Pasta met kipfilet in paddenstoelensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-05-2010
  • Pasta met kipfilet in paddenstoelensaus

    Pasta met kipfilet in paddenstoelensaus

    Pasta met kipfilet in paddenstoelensaus

Het geheim van een goede pasta zit m in de ingrediënten. Verse pasta en eigengemaakte sauzen, altijd goed!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr verse pasta, bijvoorbeeld pappardelle of tagliatelle
400 gr kipfilet in dunne reepjes
400 gr gemengde paddenstoelen naar keuze ( zoals cantharellen, oesterzwammen en kastanjechampignons)
2 el olijfolie
1 teenknoflook, fijngesneden
zout

voor de saus
100 ml groentenbouillon
100 ml droge witte wijn
100 ml koksroom
2 el truffelolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de saus in een pannetje en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Kook vlak voor de saus klaar is de pasta al dente.
Verwarm terwijl de pasta kookt, 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Zet het vuur hoog en bak de reepjes kipfilet in 2 min rondom bruin.
Bak in een andere pan de paddenstoelen zonder vet op hoog vuur totdat het vrijkomende vocht verdampt is en roerbak ze vervolgens nog met een el olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe aan de saus.
Verdeel de pasta over vier borden, leg de reepjes kip erop en verdeel de saus erover.

Bron

Alles over pasta (aangepast)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Jiemao avatar
Jiemao 20-08-2013

En hoe was het?

curry52 avatar
curry52 12-10-2011

lijkt mij ook een lekker recept, ga het ook eens proberen.

kristelo avatar
kristelo 28-07-2011

ik ga dit eens uit proberen. Ben benieuwd. groetjes, Kristel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten