Pasta met kipfilet in paddenstoelensaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 25-05-2010
Het geheim van een goede pasta zit m in de ingrediënten. Verse pasta en eigengemaakte sauzen, altijd goed!
Ingrediënten 4 personen
400 gr verse pasta, bijvoorbeeld pappardelle of tagliatelle400 gr kipfilet in dunne reepjes
400 gr gemengde paddenstoelen naar keuze ( zoals cantharellen, oesterzwammen en kastanjechampignons)
2 el olijfolie
1 teenknoflook, fijngesneden
zout
voor de saus
100 ml groentenbouillon
100 ml droge witte wijn
100 ml koksroom
2 el truffelolie
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten voor de saus in een pannetje en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Kook vlak voor de saus klaar is de pasta al dente.
Verwarm terwijl de pasta kookt, 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Zet het vuur hoog en bak de reepjes kipfilet in 2 min rondom bruin.
Bak in een andere pan de paddenstoelen zonder vet op hoog vuur totdat het vrijkomende vocht verdampt is en roerbak ze vervolgens nog met een el olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe aan de saus.
Verdeel de pasta over vier borden, leg de reepjes kip erop en verdeel de saus erover.
Bron
Alles over pasta (aangepast)
Laatste reacties
En hoe was het?
lijkt mij ook een lekker recept, ga het ook eens proberen.
ik ga dit eens uit proberen. Ben benieuwd. groetjes, Kristel