- Risottorijst
- Kip
- Groente (bijv. ui, paprika, champignons, courgette)
- Witte wijn (droog)
- Bouillon (kip of groenten)
Eventueel een droge/cervelaatworst bijv. salami, chorizo of fuet.
Oké, niet helemaal echt Italiaans, maar wel gemakkelijk en heel erg lekker!
Ik neem het nooit zo nauw met hoeveelheden, gebruik je gevoel! Ook wat betreft de ingrediënten en zijn zoveel variaties mogelijk! Beetje citroensap erbij, gambas, spinazie...
Snijd kip en groenten in stukjes. Maak een bouillon (als je hem van blokjes trekt)
Smelt een klontje boter in een flink grote pak en bak de kip aan (met een beetje peper en zout). Fruit een uitje mee. Voeg daarna de rijst toe zodat deze een beetje de boter opneemt. Gooi er daarna om beurten witte wijn en bouillon bij, hoeveelheid hangt van van je smaak.Proef tussendoor regelmatig even het mengsel en voeg eventueel nog extra peper en zout toe.
Als de rijst bijna gaar is, wok in een andere pan de rest van de groenten. Roer deze groenten vlak voor het eind door de rijst en voeg eventueel de cervelaatworst toe zodat deze nog even mee doorwarmt.
Een beetje van mijzelf en een heleboel van een vriend