sticky Spareribs en kippedijtjes

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-05-2010
  • sticky Spareribs en kippedijtjes

    Sticky Spareribs en kippedijtjes

    Sticky Spareribs en kippedijtjes

Dit recept zegt alles. Je hebt niet meer dan een paar minuten nodig om een paar diepvrieszak- ken vol te stoppen met varkensribbetjes en kip, olie en smaakmakers. En dan, nadat je die een dag of zo onbekommerd hebt laten marineren in de koelkast, kieper je de inhoud van de zakken in een braadslee, die je in de oven zet. Je input is minimaal, maar het resultaat is een groot feestmaal dat huiselijk en hartelijk is en iedereen gelukkig maakt, inclusief jou.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
12 varkensribbetjes 12 kippendijen, met vel en met bot 2,5 dl appelsap, zo zuur mogelijk 4 eetlepels (60 ml) golden syrup (AH) 2 eetlepels (30 ml) zonnebloem- of maïsolie
2 eetlepels (30 ml) sojasaus 2 stuks steranijs 1 kaneelstokje, gehalveerd 6 tenen knoflook, ongepeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pedaalemmer zakken

Bereidingswijze

Doe de ribbetjes en stukken kip in een paar grote diepvrieszakken of in een schaal.
Doe er de rest van de ingrediënten bij en kneed alles goed door elkaar voordat je de zakken sluit of de schaal afdekt.
Laat dit alles in de koelkast tot de volgende dag of tot maximaal twee dagen later marineren.
Haal na de marineertijd de schaal of zakken uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 6.
Doe de inhoud van de schaal of de zakken in een oftwee grote braadsleeën (zorg dat de stuk-ken kip met het vel naar boven liggen), zet die in de oven en laat ze er een klein uur in staan, na 45 min alle vocht eruit halen, wat extra soja en syrup, niet te veel. dan inkoken tot een smeerbare mopsaus in een panetje, daar mop je de kip of krabbetjes mee in. en als je nog over heb later over alles heen.
dan moet alles lekker kleverig en glinsterend kastanjebruin zijn.
je kan ook na d oven ze op de bbq leggen en inmoppen met de mopsaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten