Zalmtartaar met rucolaolie

  • Feestmaaltijd
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 23-05-2010
  • Zalmtartaar met rucolaolie

    Zalmtartaar met rucolaolie

    Zalmtartaar met rucolaolie

Gemaakt, Gegeten, Goed bevonden

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
25 gr rucolasla (zak 75gr), dikke stelen verwijderd.
200 ml olijfolie
2 250gr zalmhaasjes
3 x 100gr gerookte zalm
1 citroen
200 ml crème fraîche
1/2 bakje bieslook (a 25 gr), fijngesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 484,36 kcal
Koolhydraten 1,10 g
Eiwitten 21,54 g
Vetten 43,48 g
Benodigdheden
Keukenmachine
open ringvorm (doorsnede: ca. 8 cm)

Voorbereiding

Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de machine draait, de olie in een dun straaltje erbij.
Zet de rucolaolie minimaal 1 uur op kamertemperatuur weg. Snijd ondertussen de zalmhaasjes en de gerookte zalm in blokjes. Snijd van de citroen in 8 dunne partjes en pers de rest van de vrucht uit. Meng de zalm met het citroensap, de crème fraîche en 3/4 van de bieslook. Dek de zalmtartaar af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord (ik zelf doe dit op een bedje van rucolasla en de olie) en vul met 1/8 van de zalmtartaar, druk goed aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ringvorm en druppel de rucolaolie over de zalmtartaar. Drapeer ook wat olie rondom het tartaartje, alleen al voor de kleur.
Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook. Maak op deze manier alle borden op.

Bron

AllerHande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten