Gevuld stokbrood met groente-gehakt
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 ui1 groene paprika
1 rode paprika
0.5 komkommer
1 stokbrood, pitabroodjes of ciabattabrood
2 eetl. olijfolie
250 gram gehakt half-om-half
1 theel. kerriepoeder
peper en zout
1.5 dl yoghurt of 125 ml zure room
1 eetl. fijngehakte peterselie of bieslook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 887,62 kcal |
Koolhydraten | 93,30 g |
Eiwitten | 44,40 g |
Vetten | 35,16 g |
Voorbereiding
Pel de ui en snipper deze. Halveer de paprikas, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes. Snijd het brood open en verwarm het eventueel even in de oven.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok. Bak hierin het gehakt rul. Schep regelmatig om. Voeg de ui en de paprikas toe en roerbak 5 minuten. Schep de komkommerblokjes, kerriepoeder en peper en zout erdoor. Meng vlak voor het serveren de yoghurt of zure room erdoor. Schep het gehaktmengsel op het brood en strooi er peterselie over.
Tip:
Vervang de paprikas door 200 g panklare prei. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en schuif het even onder een warme grill.
Bron
internet