1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Calderetta

Calderetta

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-05-2010

Ingrediënten 4 personen


500 g riblappen
4 eetl. azijn
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1 rode of groene paprika
4 eetl. olijfolie
1,5 kopje warm water
klein blikje tomatenpuree
1 laurierblaadje
zout en versgemalen peper
eventueel tabasco
klein blikje leverpastei



Calderetta
Calderetta
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de riblappen in blokjes. Maak een marinade van azijn, zout, peper en de uitgeperste knoflook. Laat de blokjes vlees in de koelkast 1,5 - 2 uur marineren, schep enkele keren om. Snijd de ui in ringen, snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de olie in een braadpan, bak de blokjes vlees rondom aan. Voeg de uiringen toe en laat 5 minuten meebakken, let op dat ze niet aanbranden. Roer het water, de tomatenpuree en het laurierblaadje erdoor. Laat het vlees circa 1,5 uur sudderen tot het gaar is. Doe de repen paprika erbij en laat 5 minuten meewarmen. Breng, indien gewenst, op smaak met enkele druppels tabasco. Voeg als laatste de leverpastei toe, laat 5 minuten doorwarmen

Serveertip

Serveer dit gerecht met rijst.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top