Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ansjovis - spagettini

Ansjovis - spagettini

Door: alleybassey

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-05-2010

Ingrediënten 4 personen


1 bakje platte peterselie
2 teentjes knoflook
1 blikje ansjovis
4 eetlepels groene olijven zonder pit
4 eetlepels kappertjes.
2 sjalotjes,in parten
100 mililiter olijfolie extra vierge
300 gram spagettini


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer


Bijzonder lekker gerecht!

Ontdek meer:

Voorbereiding

N.v.t.

Bereidingswijze

Verwijder de steeltjes van de peterselie en doe de blaadjes in de Keukenmachine. Voeg de knoflook, de ansjovisfilets, de olijven, de kappertjes en de sjalot toe. Pureer dit tot een egale massa. Houd 2 lepels olie apart, Schenk langzaam en voorzichtig de rest van de olie bij het ansjovismengsel zodat een gladde saus ontstaat.Breng op smaak met peper en zout.

Kook de spagettini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de spagettini een halve minuut.Roer tot de pasta helemaal bedekt is met een dun laagje olie

Zet het vuur uit, roer de saus door de pasta en verdeel over 4 borden.

Serveer direct.

Bron

Aangepast recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top