Spinaziebol (spinazie met ei in bladerdeeg)
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Keertje eten zonder vlees? Dan is dit een aanrader. Heerlijke spinazie met kaas rondom een hardgekookt ei, lekker verpakt in bladerdeeg. Wij vonden het erg lekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pak bladspinazie 450 gram (ontdooid) -100 gram geraspte belegen kaas -
50 gram paneermeel -
nootmuskaat -
peper, zout -
4 hardgekookte eieren -
8 plakjes (roomboter) bladerdeeg (ontdooid) -
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 455,12 kcal |
Koolhydraten | 34,55 g |
Eiwitten | 23,35 g |
Vetten | 23,92 g |
Benodigdheden
bakpapierVoorbereiding
Doe de spinazie in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Maak de spinazie op smaak met peper, zout, nootmuskaat en meng er de geraspte kaas en het paneermeel door.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Leg er 4 plakjes bladerdeeg op. Verdeel de helft van de spinazie over het bladerdeeg. Leg er de eieren op. Verdeel nu de rest van de spinazie over de eieren. Zorg dat de eieren "verpakt" zijn. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water. Leg de overige plakjes erop en druk ze goed aan met een vork. Bak de spinazie-bollen plm. 20 - 25 minuten in het midden van de oven tot ze mooi bruin zien.
Bron
Allerhande
Serveertip
Snij de bollen door voor het opdienen. Lekker met tomatensalade.