1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Friese uiensoep

Friese uiensoep

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-05-2010

Ingrediënten 5 personen


1 liter vleesbouillon
125 ml Sonnema beerenburg
50 ml rode wijn
500 gram rode uien
350 gram spekjes


Verder heb je nodig


Pan
Koekenpan
Koksmes
Snijplank


Friese uiensoep
Friese uiensoep

Heerlijke Friese uiensoep met beerenburg

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de rode uien in dunne ringen.

Bereidingswijze

Breng 1 liter vleesbouillon aan de kook. Bak de spekjes op hoog vuur. Bak de ui ringen kort met enkele eetlepels olie op hoog vuur. Voeg de beerenburg toe aan de vleesbouillon. Goed door laten koken. Voeg nu de ui ringen en de spekjes toe en laat enkele minuten zachtjes meekoken. Daarna de rode wijn toevoegen en even laten meekoken.

Serveertip

Gegrilde plakjes stokbrood ingesmeerd met kruidenboter en bestrooid met oude kaas (warm)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldo19


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldo19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top