glutenvrije appeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-05-2010
  • glutenvrije appeltaart

    Glutenvrije appeltaart

    Glutenvrije appeltaart

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 gram glutarin (glutenvrij bakmeel)
koffielepel glutenvrij bakpoeder
snufje zout
zakje vanillesuiker
120 gram suiker (wit en riet)
1 losgeklopt ei
ruim 160 gram roomboter
theelepel citroensap
4 à 5 goudrenetten in plakjes
scheutje gembernat
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng het gezeefde bakmeel, bakpoeder, boter, zout, suiker en ei (hou een heel klein beetje achter) en kneed het met de hand totdat het een samenhangende klont wordt en het loslaat van je handen. Zet in de koelkast. De appels schillen en in stukjes snijden en mengen met vanillesuiker, citroensap en gembernat.

Bereidingswijze

Rol driekwart van het deeg uit met een koude fles wijn en bedek er een springvorm mee. Leg het appelmengsel er bovenop. Maak van de rest van het deeg een vlechtwerkje over het appelmengsel. Bestrijk de deegstrookjes met ei en bak de taart een uur in de oven op 175 graden.

Bron

Riet van Dongen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten