1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appeltaart
  5. glutenvrije appeltaart

glutenvrije appeltaart

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-05-2010

Ingrediënten 6 personen


300 gram glutarin (glutenvrij bakmeel)
koffielepel glutenvrij bakpoeder
snufje zout
zakje vanillesuiker
120 gram suiker (wit en riet)
1 losgeklopt ei
ruim 160 gram roomboter
theelepel citroensap
4 à 5 goudrenetten in plakjes
scheutje gembernat



glutenvrije appeltaart
glutenvrije appeltaart
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gezeefde bakmeel, bakpoeder, boter, zout, suiker en ei (hou een heel klein beetje achter) en kneed het met de hand totdat het een samenhangende klont wordt en het loslaat van je handen. Zet in de koelkast. De appels schillen en in stukjes snijden en mengen met vanillesuiker, citroensap en gembernat.

Bereidingswijze

Rol driekwart van het deeg uit met een koude fles wijn en bedek er een springvorm mee. Leg het appelmengsel er bovenop. Maak van de rest van het deeg een vlechtwerkje over het appelmengsel. Bestrijk de deegstrookjes met ei en bak de taart een uur in de oven op 175 graden.

Bron

Riet van Dongen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top