1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Pittige gamba`s

Pittige gamba`s

  • Mediterraan,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-05-2010

Ingrediënten 2 personen


500 gram gepelde gambas
50/100 ml olijfolie
5 á 6 teentjes knoflook
Bieslook
5 theelepels sambal badjak
Viskruiden
Peper en zout
Limoen
Eventueel kruidenboter


Verder heb je nodig


Snijplank
Koksmes
Wokpan(eventueel koekenpan)
Rasp


Pittige gamba`s
Pittige gamba`s

Simpele pittige gambas voor bij rijst of een salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de knoflook en bieslook fijn.

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een grote schaal. Voeg de fijngehakte bieslook en knoflook, sambal badjak, viskruiden en ruimschoots peper en zout toe. Rasp(zeer fijn) het bovenste laagje van de gehele limoen en voeg het toe aan de marinade. Snijd nu de limoen doormidden en knijp beide helften goed uit boven de schaal. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg nu de gambas toe en zorg ervoor dat alle gambas goed in de marinade liggen. Laat dit ongeveer een half uurtje afgedekt in de koelkast staan. Pak de gambas er met een vork uit en leg deze in een wokpan. Wok de gambas op hoog vuur voor enkele minuten(eventueel met nog wat kruidenboter)

Serveertip

Serveren bij bijvoorbeeld paella of andere rijst. Ook lekker bij een salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldo19


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldo19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top