Pittige gamba`s

  • Mediterraan,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-05-2010
  • Pittige gamba`s

    Pittige gamba`s

    Pittige gamba`s

Simpele pittige gambas voor bij rijst of een salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram gepelde gambas
50/100 ml olijfolie
5 á 6 teentjes knoflook
Bieslook
5 theelepels sambal badjak
Viskruiden
Peper en zout
Limoen
Eventueel kruidenboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Wokpan(eventueel koekenpan)
Rasp

Voorbereiding

Hak de knoflook en bieslook fijn.

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een grote schaal. Voeg de fijngehakte bieslook en knoflook, sambal badjak, viskruiden en ruimschoots peper en zout toe. Rasp(zeer fijn) het bovenste laagje van de gehele limoen en voeg het toe aan de marinade. Snijd nu de limoen doormidden en knijp beide helften goed uit boven de schaal. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg nu de gambas toe en zorg ervoor dat alle gambas goed in de marinade liggen. Laat dit ongeveer een half uurtje afgedekt in de koelkast staan. Pak de gambas er met een vork uit en leg deze in een wokpan. Wok de gambas op hoog vuur voor enkele minuten(eventueel met nog wat kruidenboter)

Serveertip

Serveren bij bijvoorbeeld paella of andere rijst. Ook lekker bij een salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten