Risotto met pangasiusfilet
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Simpele risotto met champignons en sjalotjes. Serveren met pangafilet of een andere stevige vis naar keuze.
Ingrediënten 4 personen
- 400 gram risottorijst- 5 Sjalotjes
- 150 gram champignons
- 6/8 teentjes knoflook
- +/- 150 ml droge witte wijn
- 50 gram peterselie of bieslook
- 1,2 liter kippenbouillon
- peper en zout
- 50 gram boter
- 30/40 gr Parmezaanse kaas
- 4 pangafilets
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 701,71 kcal |
Koolhydraten | 88,89 g |
Eiwitten | 36,91 g |
Vetten | 17,85 g |
Benodigdheden
- Hoge koekenpan- Snijplank
- Koksmes
- Oven
Voorbereiding
Snijd de champignons grof.
Hak de peterselie, de sjalotjes en de knoflook fijn.
Kruid de pangafilets en bestrooi deze met bloem. Bak deze enkele minuten op hoog vuur totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben. Leg ze daarna op een rooster met bakpapier.
Bereidingswijze
Doe de kippenbouillon in een pan en zet deze zacht op. Fruit de gesnipperde sjalotjes totdat ze glazig worden. Voeg de grof gesneden champignons en de fijngehakte knoflook toe. Na enkele minuten de risottorijst toevoegen. Deze kort meebakken tot de korrels glimmen. Voeg 150 ml droge witte wijn en laat deze volledig inkoken. Voeg nu met een juslepel(+/- 60ml) kippenbouillon toe. Blijf goed roeren! Laat inkoken en blijf dit herhalen totdat de rijst gaar is(+/- 15min.)Als de rijst halverwege is de boter toevoegen en eventueel peper en zout naar smaak. Voeg als de rijst gaar is de fijngehakte peterselie of bieslook en de parmezaanse kaas. Voeg 10 min voordat de rijst klaar is de pangafilets in de voorverwarmde oven.
Serveertip
Serveer de pangafilet eventueel met zelfgemaakte witte wijnsaus of hollandaisesaus.
Groentetip: Verse boontjes