Muntthee warm en koud
- Marokkaans,
- 0-10 min.
IJskoude en warme muntthee
Dit is een heerlijk verfrissend drankje op een warme zomerdag, extra feestelijk door de ijsblokjes met een blaadje munt erin meegevroren.
Ingrediënten 6 personen
bosje verse muntgroot thee-ei vol earl greythee (of 1 a 2 theezakjes)
Indien nodig
4 eetlepels suiker of zoetststof.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 43,27 kcal |
Koolhydraten | 10,34 g |
Eiwitten | 0,25 g |
Vetten | 0,05 g |
Benodigdheden
ijsblokjesvorm
theepot
diepvries
Voorbereiding
Warme Munt thee
Kook een hoeveelheid water die in de theepot past. Spoel de munt blaadjes af en doe ze in de theepot schenk het gekookte water erop en laat het circa 5 minuten trekken, samen met een zakje of losse earl grey thee.
Koude munt thee
Doe in een ijsblokjesvorm een blaadje verse munt in elk bakje. Vul op met water en laat in de ijskast bevriezen. Zet een liter sterke thee. Gebruik 2x zoveel thee als je normaal zou gebruiken. Schep er 4 flinke eetlepels suiker bij en- of zoetstof, laat al roerend oplossen. Doe de rest van het bosje munt erin. Laat trekken en afkoelen. Giet door een zeef met behulp van een trechter in een lege limonadefles en laat in de koelkast door en door koud worden.
Bereidingswijze
Serveren: In hoge glazen met de muntijsblokjes.
Bron
suikerinfo
Serveertip
Tip: Meenemen naar picknicklocatie? Wikkel de limonadefles in kranten om koud te houden, of giet de ijsthee over in een thermosfles. Verpak de ijsblokjesvorm strak in aluminiumfolie en knoop er een plastic zakje omheen tegen het lekken.