Carpaccio van sinaasappel met kardemom en peper-suikersiroop
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-05-2010
Suikersiroop is heerlijk om allerlei soorten fruit en fruitsalades op smaak te brengen. De siroop accentueert de smaak van het fruit. De toevoeging van kruiden en specerijen die bij de smaak van de verschillende vruchten passen, maken het een extra inspiratief en verrassend dessert. De kardemom en pepersiroop die heel gemakkelijk over de plakjes sappige sinaasappel wordt geschonken, is hiervan een verrukkelijk voorbeeld.
Ingrediënten 4 personen
Voor de suikersiroop:6 kardemompeultjes 50 g kristalsuiker
½ theelepel grof gemalen zwarte peper
Voor de carpaccio:
4 sinaasappels
Benodigdheden
steelpanNagelborsteltje of afwaskwast
evt een potje
Voorbereiding
De suikersiroop: Kneus de kardemompeultjes. Laat de suiker in ½ dl water met de kardemom en de zwarte peper op een matig vuur al roerende smelten en vervolgens 3 minuten koken.
Afzetten en even laten afkoelen.
Vis de kardemompeultjes eruit (de zaadjes die eruit zijn gekomen kunnen in de siroop blijven zitten).
De carpaccio: Boen de schil van 1 sinaasappel schoon onder de stromende kraan. Rasp de schil op een grove rasp. Schil de sinaasappels met een gekarteld mesje tot op het vruchtvlees. Snijd de sinaasappel in dunne plakken en leg ze op 4 bordjes. Schep de peper-suikersiroop en de geraspte schil erover en laat het fruit 10 minuten (of langer) marineren.
Bereidingswijze
Tip: geef er eventueel bolletjes vanille-ijs bij.
Bron
suikerinfo
Serveertip
Tip: Suikersiroop blijft lang goed. Als je meer siroop maakt dan voor dit recept nodig is, kan het in een afgesloten fles worden bewaard. Suikersiroop is te gebruiken in dranken, over fruit of door zuiveltoetjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties