Madeleines uit librije`s atelier

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Madeleines uit librije`s atelier

    Madeleines uit librije`s atelier

    Madeleines uit librije`s atelier

Deze madeleines aten wij tot besluit van een kookworkshop in Librije s Atelier

Thuis heb ik ze ook gebakken, circa 16 stuks, met behulp van een silicone-madeleinebakmatje

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
65 gr bloem
150 gr boter
150 gr eiwit (van 4 a 5 eieren)
185 gr poedersuiker
65 gr amandelpoeder**
2 gr bakpoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 427,61 kcal
Koolhydraten 39,75 g
Eiwitten 6,78 g
Vetten 26,44 g
Benodigdheden

keukenmachine, siliconematje, pan-coating, spuitzak

Voorbereiding

**amandelpoeder is niets anders dan fijngemalen amandelen. Je kunt het misschien kant en klaar kopen, maar anders gewoon zelf blanke amandelen in keukenmachine fijnmalen

Bereidingswijze

laat de boter smelten in een pan en verhit tot hij licht kleurt en een nootachtige geur afgeeft.
Haal de pan van het vuur en laat de boter afkoelen tot nog net vloeibaar.
Vermeng de bloem, poedersuiker, amandelpoeder en bakpoeder in de keukenmachine. Voeg het eiwit langzaam toe. Voeg als laatste de nog net vloeibare boter toe.
Schep de massa over in een spuitzak en leg koud weg.

Verwarm de oven voor op 180C. (hete lucht)
Spuit mooie koekjes op een siliconematje dat is ingevet met pan-coating.
Bak de koekjes in ca. 11 min. Let op dat ze niet verbranden!

Bron

Librije`s Atelier

Serveertip

Je houdt vier a vijf eigelen over. Maak daar meteen een crème brulee met amaretto van, of klik hier voor crème brulee met mango

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jokevd1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten