Madeleines uit librije`s atelier
- Banket
- 30-60 min.
Deze madeleines aten wij tot besluit van een kookworkshop in Librije s Atelier
Thuis heb ik ze ook gebakken, circa 16 stuks, met behulp van een silicone-madeleinebakmatje
Ingrediënten 6 personen
65 gr bloem150 gr boter
150 gr eiwit (van 4 a 5 eieren)
185 gr poedersuiker
65 gr amandelpoeder**
2 gr bakpoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 427,61 kcal |
Koolhydraten | 39,75 g |
Eiwitten | 6,78 g |
Vetten | 26,44 g |
Benodigdheden
keukenmachine, siliconematje, pan-coating, spuitzak
Voorbereiding
**amandelpoeder is niets anders dan fijngemalen amandelen. Je kunt het misschien kant en klaar kopen, maar anders gewoon zelf blanke amandelen in keukenmachine fijnmalen
Bereidingswijze
laat de boter smelten in een pan en verhit tot hij licht kleurt en een nootachtige geur afgeeft.
Haal de pan van het vuur en laat de boter afkoelen tot nog net vloeibaar.
Vermeng de bloem, poedersuiker, amandelpoeder en bakpoeder in de keukenmachine. Voeg het eiwit langzaam toe. Voeg als laatste de nog net vloeibare boter toe.
Schep de massa over in een spuitzak en leg koud weg.
Verwarm de oven voor op 180C. (hete lucht)
Spuit mooie koekjes op een siliconematje dat is ingevet met pan-coating.
Bak de koekjes in ca. 11 min. Let op dat ze niet verbranden!
Bron
Librije`s Atelier
Serveertip
Je houdt vier a vijf eigelen over. Maak daar meteen een crème brulee met amaretto van, of klik hier voor crème brulee met mango