1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. "shake" van rum en dragon

"shake" van rum en dragon

  • , Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2010

Ingrediënten 6 personen


voor het rumijs
90 gr suiker
60 ml melk
180 ml slagroom
110 gr eigeel, gepasteuriseerd
30 ml bruine rum

voor de dragonsabayon
3 verse eierdooiers
50 ml dragonsiroop
50 ml witte wijn


Verder heb je nodig


IJsmachine, kookthermometer en eventueel au bain marie pan,
serveren in hoge, smalle amuseglaasjes


Deze bijzondere "shake" hebben wij omwille van de tijd slechts gedeeltelijk zelf bereid tijdens een kookworkshop in Librijes Atelier

De benodigde dragonsiroop was bijvoorbeeld al gemaakt. Ik geef hiervoor een eigen recept, maar als je het zelf beter weet, gebruik je een eigen siroopje. Ik vond de "shake", die je ad fundum moet drinken erg lekker, maar voor sommigen was de smaak iets te gewaagd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Volg een recept voor dragonsiroop of maak deze versie;
Blancheer een halve bos dragon 1 min. en spoel direct af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Kook een suikersiroopje van 75 ml water en 75 gr suiker. Doe de uitgelekte dragon in de siroop en laat het geheel afkoelen. Pureer de siroop en passeer deze daarna door een fijne zeef.

Bereidingswijze

Breng voor het ijs de room, melk en suiker aan de kook en giet dit direct op het losgeklopte eigeel. Giet terug in de pan en laat al roerend op matig vuur 82°C. worden (gebruik een kookthermometer).
Giet door een zeef en laat akoelen. (Dit gaat snel als je het in een rvs bekken giet die op gecrushed ijs staat. Zodra het afgekoeld is voeg je de rum toe en draai je het tot ijs. Zet tot gebruik in de vriezer.

Voor de dragonsabayon verhit je 50 ml siroop en 50 ml witte wijn au bain marie tot ca 60°C. en klop je de eierdooiers er dan één voor één door. Blijf kloppen tot je een mooie dikke sabayon hebt.

Serveertip

Verdun het rumijs met een scheutje melk en klop het los tot een mooie dikke shake, eventueel voor de smaak iets extra rum toevoegen. Giet de "shake" in de glaasjes en schenk de warme sabayon erop. Serveer direct en probeer het in één teug op te drinken.

Bron

Librije`s Atelier, zie: [url=http://www.smulweb.nl/160559/special/kookstudio/Twaalf-bijzondere-Smul



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top