1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Muffins
  5. Chocolade muffins
  6. Muffins met 10 variaties

Muffins met 10 variaties

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2010

Ingrediënten 4 personen


50 gram boter of margarine
250 gram bloem
60 gram suiker
2,5 tl bakpoeder
zout
2 eieren
1,5 dl mel


Verder heb je nodig


Muffinvorm


Muffins met 10 variaties
Muffins met 10 variaties
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De boter laten smelten. De bloem boven een kom zeven en de suiker, het bakpoeder en iets zout toevoegen. In het midden een holletje maken. De eieren enigszins loskloppen en met de melk en de boter in het holletje gieten. Met een houten lepel alles snel door elkaar roeren. Een muffinvorm voor 2/3 met beslag vullen. De muffins 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven van 200 graden gaar en goudbruin bakken

Bereidingswijze

Vanille-Citroen Muffins:

Door het deeg nog 1 zakje vanillesuiker en 3 theelepels citroensap mengen.

=

Abrikozen-Sinaasappel Muffins:

In plaats van melk 1 dl karnemelk gebruiken. In 1 dl sinaasappelsap en 2 eetlepels honing, 50 gram kleingesneden abrikozen en 2 theelepels sinaasappelrasp mengen en dit 15 minuten laten staan. Het sinaasappelmengsel door het deeg roeren. Elke muffin met een amandel versieren.

=

Chocolade Muffins:

Een afgestreken eetlepel cacaopoeder met de bloem meezeven en 1 eetlepel suiker extra toevoegen. Een reep pure chocolade van 50 gram kleinhakken en door het beslag spatelen.

=

Appel-Kaneel Muffins:

De suiker door bruine basterdsuiker vervangen en nog 1 theelepel kaneel en 1 gesnipperde appel door het beslag spatelen.

=

Zweedse Muffins:

Een eetlepel warm water met 1 dopje rum-aroma en 50 gram rozijnen omroeren. De rozijnen met 30 gram gehakte walnoten en 1 theelepel gemalen kardemom door het beslag roeren. De muffins met een walnoot versieren.

=

Banaan-Kokos Muffins:

De melk door karnemelk vervangen. Een kleingesneden banaan en 3 eetlepels gemalen kokos door het beslag spatelen.

=

Muesli Muffins:

De helft van de bloem door volkorenmeel vervangen en in plaats van melk 2 dl karnemelk nemen. Door het beslag nog 4 eetlepels muesli met noten, 2 eetleples honing en 50 gram rietsuiker scheppen. Met wat muesli versieren.

=

Bosbessen Muffins:

Een blikje bosbessen laten uitlekken of 100 gram diepvries bosbessen ontdooien. De bosbessen met 1 eetlepel cassissiroop, 1 zakje vanillesuiker en 2 eetlepels extra bloem door het beslag spatelen.

=

Wortel-Gember Muffins:

Door het beslag 100 gram geraspte wortel, 1 eetlepel extra suiker en 2 eetlepels gehakte bakgember met siroop spatelen. Met geschaafde amandelen versieren.

=

Pecan-Dadel Muffins:

Door het beslag 30 gram gehakte pecannoten, 50 gram ontpitte dadels en 2 eetlepels honing spatelen. Elke muffin met een pecannoot versieren.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Libelle kim mutsears



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top