Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

  • Fusion, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2010
  • Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

  • Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

  • Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

  • Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

  • Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

    Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

Dit is een "mondvermaakje" volgens een recept van Librijes Atelier, dat ik maakte tijdens
een kookworkshop "mondvermaakjes"

De volledige naam van het recept is: Mousse van verse geitenkaas met schaafijs van rode biet en roos, krokante koekjes met zwarte peper.
Niet moeilijk, wel op tijd beginnen ivm bevriezingsijd van het ijs

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor het koekjesbeslag
7 gr suiker
50 gr bloem
3 gr kerrie
1 gr zout
10 gr azijn
50 gr boter
50 gr (gepasteuriseerd) eiwit
versgemalen peper

Voor de mousse
150 gr zachte geitenkaas
50 gr mascarpone
100 ml slagroom

Voor het schaafijs
200 ml bietensap
40 ml sushi azijn
40 ml rozensiroop (toko of groothandel)

Voor de garnering
1 Granny Smith appel
enkele sprietjes bieslook en/of cress en eetbare bloemen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak, platte metalen bak, siliconematje, amuseglaasjes

Voorbereiding

Laat voor de koekjes de boter zachtjes smelten en roer hierdoor met een garde de suiker, bloem, kerrie, zout, azijn en eiwit. Verwarm de oven voor(hete lucht)op 160C.
Maak met een kwast dunne vegen op het siliconematje. Bestrooi ruim met versgemalen peper en bak de koekjes ca. 7 min. Haal de koekjes voorzichtig met een spatel van het matje af (erg breekbaar) en bewaar tot gebruik in afgesloten trommel.
Ik heb wat foto`s gemaakt van dit proces, want als je dit nog nooit gedaan hebt, is het best lastig. Je moet het beslag extreem dun uitsmeren, zodat je er zo ongeveer doorheen kan kijken. Je hebt voldoende beslag om het een keer voorzichtig te proberen en kan je een mislukking permitteren.

Bereidingswijze

Meng voor het schaafijs de bietensap met de rozensiroop en rode wijnazijn. Doe in een platte metalen bak en zet in de vriezer. Roer het mengsel om de 20 minuten door tot je "granite" ofwel schaafijs krijgt.

Breng voor de mousse 100 ml slagroom aan de kook en haal van het vuur. Roer de geitenkaas en mascarpone erdoor. Doe het geheel over in een spuitzak en spuit de glaasjes hier halfvol mee. Zet tot gebruik in koelkast.

Bron

Librije`s Atelier

Serveertip

Schil de appel en snijd in julienne. Schep op de geitenkaasmousse een lepel van het ijs, steek een koekje ernaast, steek wat sprieten appel erin en versier verder naar keuze.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

metabras avatar
metabras 22-05-2010

Lijkt me een heerlijk recept. Klinkt Chique maar niet al te moeilijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten