1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

Door: jokevd1

  • Fusion, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2010

Ingrediënten 6 personen


Voor het koekjesbeslag
7 gr suiker
50 gr bloem
3 gr kerrie
1 gr zout
10 gr azijn
50 gr boter
50 gr (gepasteuriseerd) eiwit
versgemalen peper

Voor de mousse
150 gr zachte geitenkaas
50 gr mascarpone
100 ml slagroom

Voor het schaafijs
200 ml bietensap
40 ml sushi azijn
40 ml rozensiroop (toko of groothandel)

Voor de garnering
1 Granny Smith appel
enkele sprietjes bieslook en/of cress en eetbare bloemen


Verder heb je nodig


Spuitzak, platte metalen bak, siliconematje, amuseglaasjes

Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos
Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos
Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos
Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos
Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos
Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos
heel dun uitsmeren!
heel dun uitsmeren!
Resultaat direct na het bakken
Resultaat direct na het bakken
Ook lekker met wat asperges erdoor.

Thuis - aspergeseizoen.

Thuis - aspergeseizoen.
Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos
Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos
Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos
Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

Dit is een "mondvermaakje" volgens een recept van Librijes Atelier, dat ik maakte tijdens
een kookworkshop "mondvermaakjes"

De volledige naam van het recept is: Mousse van verse geitenkaas met schaafijs van rode biet en roos, krokante koekjes met zwarte peper.
Niet moeilijk, wel op tijd beginnen ivm bevriezingsijd van het ijs

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat voor de koekjes de boter zachtjes smelten en roer hierdoor met een garde de suiker, bloem, kerrie, zout, azijn en eiwit. Verwarm de oven voor(hete lucht)op 160°C.
Maak met een kwast dunne vegen op het siliconematje. Bestrooi ruim met versgemalen peper en bak de koekjes ca. 7 min. Haal de koekjes voorzichtig met een spatel van het matje af (erg breekbaar) en bewaar tot gebruik in afgesloten trommel.
Ik heb wat foto`s gemaakt van dit proces, want als je dit nog nooit gedaan hebt, is het best lastig. Je moet het beslag extreem dun uitsmeren, zodat je er zo ongeveer doorheen kan kijken. Je hebt voldoende beslag om het een keer voorzichtig te proberen en kan je een mislukking permitteren.

Bereidingswijze

Meng voor het schaafijs de bietensap met de rozensiroop en rode wijnazijn. Doe in een platte metalen bak en zet in de vriezer. Roer het mengsel om de 20 minuten door tot je "granite" ofwel schaafijs krijgt.

Breng voor de mousse 100 ml slagroom aan de kook en haal van het vuur. Roer de geitenkaas en mascarpone erdoor. Doe het geheel over in een spuitzak en spuit de glaasjes hier halfvol mee. Zet tot gebruik in koelkast.

Serveertip

Schil de appel en snijd in julienne. Schep op de geitenkaasmousse een lepel van het ijs, steek een koekje ernaast, steek wat sprieten appel erin en versier verder naar keuze.

Bron

Librije`s Atelier



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top