Spinaziequiche met geitenkaas en dadels

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2010
  • Spinaziequiche met geitenkaas en dadels

    Spinaziequiche met geitenkaas en dadels

    Spinaziequiche met geitenkaas en dadels

  • Spinaziequiche met geitenkaas en dadels

    Spinaziequiche met geitenkaas en dadels

    Spinaziequiche met geitenkaas en dadels

Vegetarische hartige taart van spinazie en geitenkaas met zoetig tintje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Quiche schaal, oven, (beslag)kom

Voorbereiding

Laat de spinazie s ochtends boven een pan/bak in een vergiet met deksel erop ontdooien.
Bak de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpannetje.

Bereidingswijze

Haal het taartdeeg uit de vriezer en laat de velletjes afzonderlijk op het aanrecht ontdooien.
Dep de onderkant van het vergiet met spinazie met keukenpapier zo droog mogelijk (druk evt op de bovenkant met een vork ofzo).
Snijd de dadels in kleine stukjes en meng deze met de spinazie en het potje smeerbare geitenkaas.
Voeg naar smaak mint, peper en zout toe.
Smeer de quiche-vorm in met boter of olie en verdeel de plakjes taartdeeg erin. Duw de overlappende randjes goed aan. Schud een beetje paneermeel in de vorm.
Schep het spinazie-mengsel in de vorm en verdeel de pijnboompitjes eroverheen.
Snijd de rol geitenkaas (koud uit de koelkast) in plakjes en verdeel die over de taart (worden mooie rondjes als het smelt in de oven). Strooi dan nog een beetje geraspte kaas erover (geeft mooie kleur na het bakken) en zet de taart in de oven op 200°C, ongeveer 20-25 minuten (tot de taart een mooie kleur heeft).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

seg avatar
seg

Doorsturen

Home Recepten