IJsrecepten

  • Italiaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • IJsrecepten

    IJsrecepten

    IJsrecepten

Deel dit recept

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
IJsmachine, mixer

Bereidingswijze

Aardbeienijs:

200 gr. verse aardbeien
70 gr. fijne kristalsuiker
1 eetl. citroensap
1 eierdooier
175 cc. volle melk
50 cc. slagroom

Was de aardbeien. Pureer ze samen met het citroensap en de melk. Klop de eierdooier met suiker. Klop de slagroom bijna stijf. Vermeng het aardbeienmengsel met de geklopte slagroom en de eierdooier. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Bereidingstijd: 35-40 minuten.

tip: in plaats van aardbeien kunt u ook gepureerde bosbessen, bosvruchten, frambozen of bramen gebruiken.

----------------------------

Koffie-ijs:

1 eierdooier
6 gr. oploskoffie
70 gr. fijne kristalsuiker
200 cc. volle melk
150 cc. slagroom
5 gr. vanille-suiker

Los de koffie op in 1 eetl. warm water en laat het mengsel afkoelen. Klop de eierdooiers met de suiker, de vanillesuiker, de opgeloste koffie en de melk. Klop de slagroom bijna stijf. Giet het koffiemengsel bij de geklopte slagroom. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Bereidingstijd: 40-50 minuten.

----------------------------

Chocolade-ijs:

1 eierdooier
70 gr. fijne kristalsuiker
15 gr. cacao
200 cc. halfvolle melk
125 cc. slagroom

Klop de eierdooiers met de suiker, de cacao en 50 cc melk totdat de cacao is opgelost. Voeg de rest van de melk toe en roer het geheel goed door. Klop de slagroom bijna stijf. Giet het cacaomengsel bij de geklopte slagroom. Zorg ervoor dat het geheel goed vermengd is. Bereidingstijd: 40-45 minuten.

----------------------------

Bananenijs:

200 gr. rijpe bananen
sap van een halve citroen
75 gr. fijne kristalsuiker
150 cc. melk
50 cc. slagroom

Pureer de bananen samen met de suiker en het citroensap. Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk. Bereidingstijd: ca. 30-35 minuten.

----------------------------

Vanille-ijs:

4 eierdooiers
65 gr. fijne kristalsuiker
5 gr. vanillesuiker
200 cc. volle melk
125 cc. slagroom

Doe de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker in een kom. Klop het geheel met de mixer tot de eierdooiers bijna wit van kleur zijn. Verwarm de melk. Klop de slagroom door het eierdooiermengsel en daarna beetje bij beetje de hete melk. Schenk, wanneer de ingredienten goed met elkaar zijn gemengd, het mengsel in een pan. Verwarm het bij een matige hitte en onder voortdurend roeren ca. 2 minuten. Het mengsel mag beslist niet koken. Laat het tot koelkast-temperatuur afkoelen.
Bereidingstijd: 40-45 minuten.

----------------------------

Yoghurt-vruchtenijs:

175 gr. vruchten, bijv. bosvruchten, frambozen of aardbeien
80 gr. fijne kristalsuiker
50 cc. slagroom
250 cc. yoghurt
2 eetl. citroensap

Was het fruit. Pureer het fruit met de suiker en het citroensap. Voeg het fruitmengsel aan de yoghurt en de slagroom toe. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Bereidingstijd: 30-40 minuten.

----------------------------

Walnotenijs met rum en koffie:

2 dl. water
190 gr. witte basterdsuiker
3 tl. oploskoffie
Halve liter room
Halve liter melk
0,6 dl. rum
1,25 kop geroosterde walnoten, in stukjes gehakt
extra walnoten en wafels ter garnering

Doe water, suiker en oploskoffie in een pan. Op laag vuur roeren (zonder te laten koken) tot suiker en koffie zijn opgelost. Van het vuur halen, laten afkoelen. Dan room, melk en rum goed doorroeren en in de ijsmachine gieten. Ongeveer 30 min. laten draaien. Als het ijs dik begint te worden, de walnoten toevoegen en nog 10 min. laten draaien. Serveren met walnoten en wafels.

----------------------------

Bron

IJsreceptenboek

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

san8888 avatar

Doorsturen

Home Recepten